• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečko mu je postao devojka: Sada se suočavaju sa više zlostavljanja nego kada su bili samo gej par

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Transrodna žena otkriva sa čime se suočavaju ona i njen partner nakon što je prošla tranziciju. Tvrdi da su najgori kritičari iz LGBTQ+ zajednice

  • 0
kai rob Foto: @‌transdollkai_/

Kaj Turner (32) je upoznala svog partnera Roba kada je bila muško, ali je nakon dve godine njihove veze, postala transrodna žena i sada ponosno žive kao momak i devojka. Međuti, ona sada opisuje okrutne transfobične napade sa kojima se ona i njen partner suočavaju otkako je od dečka svog partnera postala - njegova devojka.

Kaj tvrdi da se ona i Rob sada suočavaju sa okrutnim komentarima o njihovoj vezi i da ih često "pogrešno označavaju kao gej par", ali da su njih dvoje, uprkos zlobnim ismevanjima i dalje jaki dovoljno da njihova ljubav pobedi sve.

Tiktokerka i kreatorka sadržaja Kaj iz Notingema upoznala je Roba pre pet godina na "Fejsbuku" i odmah su kliknuli. Rob se ranije identifikovao kao strejt muškarac i ima troje dece iz prethodne veze, ali kako kaže njegova sadašnja devojka, on je "svim srcem prihvatio" njenu tranziciju.

- Pre mene, Rob je bio u 16-godišnjoj vezi sa majkom svoje dvoje dece i imao je samo jednu kratkoročnu gej vezu. Sada nas komentarišu u stilu ako je on muškarac, kako nas ovo čini gej parom? Neki zure u nas, neki okreću glavu - opisuje Kaj koja kaže da je njeno okruženje oduvek slavilo njenu jedinstvenost i da je imala neverovatno detinjstvo:

- Odrasla sam na slatkom, malom imanju. Bili smo samo ja i moja mama i bili smo savršen tim. Ona me je uvek podržavala. Dok je naš komšiluk bio malo grub jer sam uvek bila drugačija sa svojom estetikom i načinom na koji sam se ponašala, ali sam oduvek bila prihvaćena sa ljubavlju, nikad agresijom.

kai rob Foto: @‌transdollkai_/

Kako kaže, shvatila je da je zapravo transrodna nešto kasnije u životu, nego što je to obično slučaj.

- Nisam imala moć društvenih mreža onoliko koliko mlađa generacija ima danas, ali sam se uvek povezivala sa androginim figurama poput Pita Bernsa, Džefrija Stara i Princa. Tek u tinejdžerskim godinama sam otkrila transrodne pojedince na Jutjubu i konačno sam se osećala dobro oko toga ko sam zapravo  - otkriva ona.

Kada je upoznala Roba na "Fejsbuku", toliko su se dobro slagali da su se verili svega nekoliko meseci kasnije. Par se suočio sa oštrim komentarima o njihovoj vezi, a Kaj tvrdi da su neki od najgorih bili iz same LGBTQ+ zajednice.

- Homoseksualci su doveli u pitanje Robov odnos sa mnom, pitajući se zašto ne izlazi samo sa muškarcem ako ga privlači neko ko je pri rođenju bio muškarac. To me uvek iznenađuje, jer bi upravo LGBTQ+ zajednica trebala da bude prostor za prihvatanja i razumevanja - ističe Kaj koja je na hormonskoj terapiji već tri godine i uskoro će biti podvrgnuta injekcijama za povećanje grudi.

Ova transrodna žena dokumentuje svoj život na mreži i postala je poznata kreatorka sadržaja sa skoro 100.000 pratilaca, što je nešto, kako kaže "neočekivano, ali ispunjavajuće“ i čini je veoma srećnom.

- Moje pristalice su moja šira porodica; to su prelepe duše koje me grle i vole. Ne mogu biti srećnija - zaključila je.

(Ona.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zbog 75 operacija ne može da pomera lice: Izgledao je kao Ken, a sad je ukočena Barbika koja trepće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle