7 navika u kuhinji u kojima su ženska mišljenja podeljena: Kako vi posmatrate na ove stvari?

B. P.
B. P.  
  • 0

Svaka žena ima neki svoj sistem kako barata u kuhinji, gde joj stoje kuhinjske stvari kao i to šta i kako sprema i da li to kasnije stavlja u frižider ili ne. Sigurno je da ima podeljenih mišljenja i da će neko da tvrdi jedno, a neko drugo - a šta je ispravno, to je sada druga tema, ali ipak postoji nešto čega bi trebalo svi da se pridržavamo, sve naravno zarad zdravlja.

1. Da li je mašina za pranje sudova za pranje ili za čuvanje posuđa?

U nekim domaćinstvima ljudi samo koriste mašinu za pranje sudova kao stalak za sušenje, dok se u drugim domaćinstvima oslanjaju na nju za ono za šta je namenjena - za pranje sudova. Podela između ove dve metode će sigurno pokrenuti debatu o tome koji je najbolji način.

Ručno pranje vam omogućava da čistite tako da se lonci i tiganji ne gomilaju u sudoperu, ostavljajući manje posla posle obroka. Ljubitelji ove metode takođe tvrde da ručno pranje sudova čisti bolje nego što bi to uradila mašina. Drugi više vole da peru sudove odjednom i ne smeta im privremeni nered u sudoperu pre punjenja mašine za pranje, piše "Food drink life".

2. Da li hleb treba držati u kutiji predviđenoj za to ili u frižideru?

Verovali ili ne, vaš izbor skladištenja hleba može biti kontroverzan. Neki više vole da ga drže u kutiji za hleb na sobnoj temperaturi, dok se drugi kunu da ga čuvaju u frižideru. Mnogi ljudi se pitaju da li su kutije za hleb efikasne, jer držanjem na tamnom i hladnom mestu omogućava da ostane svež. S druge strane, hlađenje produžava rok trajanja, ali isušuje hleb i menja njegovu teksturu.

3. Da li treba da odmrznete meso na radnoj površini ili u frižideru?

Sigurno je da se nekad desilo da ste se kasno setili da izvadite meso iz zamrzivača kako biste ga spremili kada dođete sa posla. Neki ljudi, da bi izbegli ovu situaciju, ujutru ostavljaju meso na pultu da se odmrzne kako ne bi zaboravili. Međutim, stručnjaci ne preporučuju ovu metodu jer izaziva zabrinutost za bezbednost hrane zbog rizika od rasta bakterija usled dužeg izlaganja sobnoj temperaturi.

mleveno meso, zamrzavanje mlevenog mesa, odledjivanje mesa Foto: Shutterstock

Stručnjaci za bezbednost hrane preporučuju druge metode odmrzavanja poput odmrzavanje u frižideru. Ako planirate da kuvate meso (svinjski file) odmah nakon što se odmrzne, upotreba hladne vode ili mikrotalasne je još jedan siguran način. Koji god metod da odaberete, važno je da bezbedno odmrznete meso.

4. Da li planiranje obroka žrtvuje ukus zarad pogodnosti?

Planiranje obroka može biti spas za one sa zauzetim rasporedom ili ako nosite hranu na posao. To vam obezbeđuje da imate dobro izbalansirane obroke, uštedu vremena i sprečavanje rasipanje hrane. Međutim, neki ljudi koji uživaju u spontanom kuvanju ne vole planiranje obroka jer to oduzima zabavu u kuvanju.

Bez obzira da li ste ljubitelj planiranja obroka ili ne, to je mišljenje koje deli kuvare. U zavisnosti od vašeg rasporeda ili stila kuvanja, možete napuniti frižider unapred kuvanom hranom u posudama ili ga opskrbiti svežim sastojcima.

5. Kako treba da skladištimo jaja?

Debata o pravilnom skladištenju jaja u različitim zemljama svodi se na praksu pranja jaja. Sjedinjene Države, zajedno sa Japanom i Australijom, peru jaja da bi sprečile salmonelu. Čim pilići polože jaja, stavljaju ih u mašinu koja ih čisti sapunom i toplom vodom. Dok ovaj proces čisti ljuske, on takođe uklanja prirodni zaštitni sloj, tako da jaja prskaju uljem i čuvaju ih u frižideru kako bi sprečili bakterijsku kontaminaciju.

S druge strane, evropske zemlje izbegavaju da peru jaja jer neke zahtevaju od farmera da vakcinišu kokoške protiv salmonele, što je praksa koja se ne primenjuje u SAD. Uprkos razlikama u rukovanju jajima, obe metode su efikasne. Ključ je doslednost - ako hladite jaja, nastavite da to radite da biste sprečili kvarenje.

Prodavnica jaja Foto: Shutterstock

6. Koji je optimalan način organizovanja začina?

Svaki kuvar ima svoj način da organizuje kuhinju, uključujući i stalak za začine. Neki koriste tegle i kutije sa etiketama, drugi više vole da rasporede začine prema tome koliko često se koriste ili vrsti kuhinje za koju se koriste. Možda to ne znate, ali vaš pristup organizaciji začina može neverovatno otkriti vašu ličnost.

7. Gde držite voće - na pultu, u fioci ili u činiji za voće?

Stavljanje voća u frižider ili na pult je još jedna praksa koja se razlikuje među kuvarima. Neki više vole da to olakšaju i jednostavno stave voće u frižider kako bi mu produžili rok trajanja. Za druge zavisi od vrste voća - jabuke odmah idu u fioku, dok se banane ostavljaju u činiji za voće na sobnoj temperaturi. Pravi odgovor ovde je da se pogleda najbolji način da svako voće sazre i da se skladišti.

Voće kao što su banane, breskve i kruške nastavljaju da sazrevaju posle branja, pa je najbolje da ih ostavite na sobnoj temperaturi ako želite da nastave da sazrevaju. Kada su potpuno zreli, možete ih staviti u frižider. S druge strane, voće sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, poput jabuka i jagoda, čuvajte u frižideru.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jedan od najboljih kuvara danasnjice Enrico Derflinger, govorio za Ona.rs

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle