• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta treba, a šta ne treba raditi pri zalivanju biljaka: Morate proveriti da li im treba vode

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sitni, ali značajni koraci koji mogu doprineti boljem razvoju vaše biljke

  • 0
Cveće zalivanje Foto: Shutterstock

Svi koji vole biljke, oplemenjuju svoj životni prostor njima, ali isto tako znaju da je to i velika obaveza. Mnogo ljubavi i nege je potrebno kako bi se uspešno održalo, a u nastavku pogledajte na koje načine to možete uraditi.

Koristite kantu za zalivanje

Kanta za zalivanje ima dugačak izliv koji vam omogućava da precizno usmerite tok vode do osnove sobne biljke. Ako umesto nje koristite čašu ili flašu, osim što ćete napraviti nered, nećete ravnomerno zaliti biljku.

Meka voda nije rešenje

Sistem koji koristi omekšalu vodu upotrebljava natrijum, koji može negativno uticati na zdravlje vaših biljaka. Najbolje je da koristite filtriranu ili prečišćenu vodu, piše "Mill creek gardens".

Ptice i neotrovne biljke Foto: Pixabay

Proverite da li biljci treba vode

Kako biste sa sigurnošću znali da li vašoj biljki treba voda, najbolje je da dodirnete zemlju. Ako je vlažna, onda odložite zalivanje, ukoliko se zemlja u saksiji kruni, onda je vreme da je osvežite.

Ne pravite raspored

Najbolje je da ne koristite kalendar kako biste znali koji dan treba da zalijete biljku. Ukoliko ga primenjujete, posle samo sedam dana možete dovesti do preteranog ili nedovoljnog zalivanja, jer neke biljke treba manje, a neke češće zalivati.

Maksimalno zalijte

Kada zalivate biljke, nemojte to tek tako odraditi, već budite sigurni da je voda doprla do samog dna u saksiji. To ćete proveriti kada voda počne da izlazi iz drenažnih rupa saksije. Tako ćete razviti zdrav razvoj korenovog sistema. Ipak, vodite računa da ne prelijete jer tako će koren trunuti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lek za dušu, odmor za oči: Pogledajte kako izgleda proces cvetanja jednog kaktusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle