• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako da pripremite najlepše praznične kafe: Dva moćna Nespresso recepta za prednovogodišnje raspoloženje

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pred Novu godinu svi smo uzbuđeni, ali i umorni od mnogo posla i trčanja po gradu kako bismo sve pripremili za praznik kod kuće ili odlazak van grada… Zato je idealno da dan završimo umotani u toplo ćebence uz kafu. Ali, ne bilo koju kafu

  • 0
Nespresso Foto: Promo/ Nespresso

Dva recepta koja odišu duhom praznika, a koje svojim aromama mogu za tren da nas "presele" u neku toplu alpsku kućicu u kojoj pucketa vatra, dok kroz prozor gledamo kako pada sneg – ono su što nam treba ovih pretprazničnih dana.

I, kako do ovih kafa? Najpre ako imalo sumnjate u naš izbor, skoknite do Nespresso Festive Christmas Corner-a, na prvom spratu šoping centra Galerija koji će biti otvoren sve do 7. januara 2024, i to radnim danima od 15-19h i vikendom od 10-19h.

U ovom kafiću možete da probate nove Nespresso Festive limitirane serije kafa, za Vertuo liniju. Potom se spustite u prizemlje šoping centra Galerija, gde je nedavno otvoren i novi Nespresso nano Boutique Galerija, u kome vas čekaju praznični popusti i do 50% na aparate za kafe, gde ćete pored aparata pronaći veliki izbor ukusa i aroma, kako za Nespresso Original, tako i za Vertuo liniju. Tamo vas čekaju i praznični aksesoari koji su idealan novogodišnji poklon. Fenomenalan Nespresso x Fusalp Advent Calendar Vertuo svakog dana iznenađuje novom kafom, da biste na kraju dobili prelepo dizajniranu šolju. Nespresso se ove sezone udružio sa brendom Fusalp (brend poznat po skijaškoj opremi, a ime je dobio po skraćenici od "fuseau from the Alps" jer je rođen u francuskim Alpima), kako bi dočarao uživanje u praznicima na planini. Sa Festive Nespresso kafama, "putovanje" u tople alpske brvnare je zagarantovano.

Nespresso Foto: Promo/ Nespresso

A sada praznični recepti! Kafa Seasonal Delight Spices - nežna mešavina latinoameričke i afričke Arabike koja ima divne arome začina i vina, što je čini kafom sa kojom se pripremaju magične uspomene, je kapsula koja vam je potrebna za neodoljiv napitak Mulled Wine Style Coffee. Evo kako se priprema:

Stavite kapsulu Seasonal Delight Spices (230ml) u vaš Vertuo aparat i pripremite kafu u Nespresso Mug šolju. Dodajte 10ml šećernog sirupa i lagano izmešajte. Ubacite krišku pomorandže. Dodajte 60ml umućene pavlake na vrh kafe. Ukrasite napitak štapićem cimeta, korom pomorandže, anisom i karanfilićem. Na samom kraju pospite cimetom u prahu… I, otputovali ste tamo gde se pije kuvano vino, zvone praporci, miriše cimet…

Nespresso Foto: Promo/ Nespresso

Druga kafa - Frosted Caramel Nuts je pravo putovanje u srce praznika. Arome karamele i badema čine ovu nežnu mešavinu latinoameričke i afričke Arabike i donose prazničnu atmosferu kojoj smo se radovali tokom cele godine. Osim nota sladnih žitarica i arome karamele, u ovoj kafi ćete osetiti i note biskvita od badema i vanile. Sa ovom kafom možete da napravite Frosted Caramel Nut Macchiato:

Sipajte 100 ml mleka sa 1,5%mm direktno u Nespresso Aeroccino uređaj. Zatvorite poklopac i pripremite mleko za Cappuccino. Sipajte 20gr kondenzovanog mleka u Nespresso Mug i pripremite kapsulu Frosted Caramel Nuts kao Lungo (230ml). Vruću mlečnu penu sipajte preko kafe. Lagano stavite 20 g speculoos keksa na penu.

Nespresso Foto: Promo/ Nespresso

Vertuo aparat koji priprema ove kafe, ove godine je stigao na naše tržište i vrlo brzo postao popularan među ljubiteljima dobre kafe. Uz Nespresso CentrifusionTM tehnologiju, samo jednim pritiskom na dugme, pripremićete kratku ili dugu kafu, vrhunske kremoznosti i punoće arome. Inteligentni sistem ekstrakcije pruža izuzetan nivo preciznosti, jer Vertuo prepoznaje bar-kod na kapsuli i u skladu s očitanim informacijama, sam prilagođava parametre kako bi pripremio najkvalitetniju kafu u željenoj dužini. Uživajte i srećni Vam praznici.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle