• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

7 kristala koji vam mogu podariti miran dom: Nekoliko jednostavnih načina da kanališete pozitivnu energiju

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najvažnije je da izaberete kristal koji vam odgovara. Kada nađete pravi kristal, znaćete to

  • 0
Drvo kristala Foto: Shutterstock

Da li ste ikada osećali kao da nešto nedostaje u vašem domu? Možda vam se čini pretrpano ili osećate neku stagnirajuću energiju ili se možda jednostavno ne osećate opušteno ili srećno kao nekada.

Ako jeste, možda vam nedostaje "magični" predmet u kući. Takav predmet je nešto što ima posebnu moć ili energiju koja može da vam pomogne da poboljšate svoj život. Nije bitno da li je to kristal, umetničko delo ili nešto krajnje jednostavno, dokle god taj predmet za vas ima posebno značenje.

Kristali ponekad mogu da unesu taj osećaj "magije" u dom i da vam "ponude" ravnotežu i opšte zdravlje, a kristalno kameno drvo sa sedam čakri smatra se "kapijom kosmičke harmonije", koja služi kao provod između nebeskih energija i našeg individualnog sistema čakri.

Kristali Foto: Pixabay

Čakre su, prema pisanju "Your Tango", energetski centri koji se nalaze duž naše kičme i odgovorne su za naše fizičko, emocionalno i duhovno blagostanje. Kada su izbalansirane, osećamo se zdravi, srećni i povezani.

Kristali kamenog drveta sa sedam čakri, veruje se, mogu da nam pomognu kod opšteg blagostanja, jer različiti kristali emituju različite energije, što može da pomogne pri opuštanju, fokusu, kreativnosti i još mnogo toga.

Korenska čakra — stabilnost i uzemljenje

Osnova drveta, često predstavljena kristalom crvenog jaspisa, rezonira sa energijama uzemljenja korenske čakre. Ovaj kristal promoviše stabilnost, sigurnost i duboku vezu sa Zemljom, usklađujući se sa astrološkim znacima Bika, Device i Jarca.

Sakralna čakra — kreativnost i strast

Sakralna čakra, povezana sa kreativnošću i strašću, nalazi se u narandžastom kristalu karneola. Ovaj kristal, usklađen sa astrološkim znacima kao što su Rak, Škorpija i Ribe, poboljšava umetničko izražavanje i pojačava energiju radosti i senzualnosti.

Čakra solarnog pleksusa — lična moć i volja

Žuti kristal citrina oličava čakru solarnog pleksusa, osnažujući našu ličnu moć i volju. Odgovarajući astrološkim znacima kao što su Ovan, Lav i Strelac, ovaj kristal podstiče samopouzdanje, motivaciju i asertivnost.

Srčana čakra - ljubav i saosećanje

Predstavljajući srčanu čakru, umirujući zeleni kristal aventurina rezonuje jubavlju, saosećanjem i emocionalnim isceljenjem. U skladu sa astrološkim znacima kao što su Blizanci, Vaga i Vodolija, ovaj kristal neguje harmoniju u odnosima i zrači energijama empatije i praštanja.

Grlena čakra — komunikacija i izražavanje

Plavi čipkasti kristal od ahata, koji simbolizuje grlenu čakru, omogućava jasnu komunikaciju i autentično izražavanje. Usklađen sa astrološkim znacima kao što su Bik, Devica i Jarac, ovaj kristal poboljšava istinito samoizražavanje i podstiče harmonične interakcije.

Čakra trećeg oka - intuicija i uvid

Predstavljajući čakru trećeg oka, kristal lapis lazuli stimuliše intuiciju, uvid i duhovnu vezu. Ovaj kristal, usklađen sa astrološkim znacima kao što su Rak, Škorpija i Ribe, poboljšava psihičke sposobnosti i produbljuje duhovnu svest.

Krunska čakra — božanska veza i prosvetljenje

Krunska čakra očitava se u čistom kristalu kvarca, simbolizujući najviše stanje svesti, božansku vezu i prosvetljenje. Odgovarajući astrološkim znacima kao što su Ovan, Lav i Strelac, ovaj kristal pojačava duhovni rast i olakšava pristup višim oblastima znanja.

Integracijom kristalnog kamenog drveta sa sedam čakri u svoj dom, stvarate harmoničan prostor koji je usklađen sa kosmičkim energijama i neguje ravnotežu i dobrobit vašeg sistema čakri. Najvažnije je da izaberete kristal koji vam odgovara. Kada nađete pravi kristal, znaćete to.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Igrajte se bojama i transformišite svoju staru vazu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle