• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kladimo se da ne znate šta povezuje ovo dvoje glumaca: Otišli na kafu i sve se promenilo

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jaka, a nežna, romantična, ali i praktična, snalažljiva, puna duha i spremna da se kladi u ono u šta veruje… Ovo bi mogao da bude opis jedne savremene dame koja zna šta hoće, šta bira i zašto. Glumica Jelena Gavrilović je jedna od takvih, a nama je uz fenomenalne kafe, na jednom druženju u beogradskom restoranu "Insolita", otkrila da joj upravo kafa, njen omiljeni napitak sa kojim počinje dan pomaže da nekog bolje "pročita"… A evo kako i zašto to može samo jedna kafa

  • 0
Nespresso Foto: Promo/ Radovan Rosic

Na ovom druženju koje je organizovao pionir kafe u kapsulama Nespresso, Jelena je svog kolegu glumca Milutina Miloševića oborila s nogu svojim poznavanjem Nespresso kafe i karaktera ljudi koji ovu kafu vole da pripremaju. Ovo dvoje glumaca su odlučili da se klade, baš kao što to rade u čuvenoj reklami za Nespresso Džordž Kluni, Simon Ešli i Džuilija Garner… Posmatrali su ljude oko sebe, pogađali koju Nespresso kapsulu će ko da odabere i pripremi uz pomoć Vertuo aparata. Jelena je kao i dve dame u reklami koju obožavaju Nespresso fanovi, dobila opkladu i provozala se u kabrioletu. Milutin je ostao da se snalazi sa Vespom. Kako je moguće da sa 37 vrsta Nespresso kapsula otkrijemo kakva je ko osoba?

Nespresso se kladi da je moguće. Najpre, razliku u kafama pravi ono osnovno pitanje: sa mlekom ili bez, sa šećerom ili ne, a tu je i sledeća stavka: pijete li Ristretto, Espresso, Double Espresso od kraćih ili Gran Lungo i Mug od dužih kafa.

- Svaka kafa, baš kao i svako od nas, ima svoj autentičan, jedinstven karakter. Razlikujemo ih po određenim karakteristikama koje svaka od njih ima i prema kojima možemo da odredimo vrstu kafe. To su gorčina i svežina, intenzitet, telo, aromatičnost i aftertaste. Zbog svega toga, ima smisla da biramo kafu prema sopstvenom arakteru – kaže Maja Milovanović, Nespresso Coffee ambasadorka. A koje su karakteristike Nespresso kafe i zašto je voli cela planeta?

U širokom asortimanu Nespresso kafa nalaze se intenzivne, ali i nežne, potom kremaste, baršunaste, satenski glatke, bistre… A onda je tu i čitav niz aroma: začinske, drvenaste, žitarične, cvetne i voćne. Svaka od ovih kafa ostavlja određeni aftertaste, koji može biti intenzivan i dugotrajan, sa aromama začina, kandiranog voća, biskvita… Takve kafe su i one iz Nespresso serije Barista Creations koja privlači pažnju posebno mlađe populacije koja voli da eksperimentiše sa ukusima i receptima, da impresionira prijatelje i deli preko društvenih mreža slike svojih "kreacija" sa mlekom. Zapravo u ovim kafama uživaju sve generacije, jer uz pomoć Vertuo aparata one se prave brzo, samo jednim pritiskom na dugme, a uživanje može da traje koliko god želite.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle