• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada iscedite limun, ne bacajte koricu, već je zamrznite: Evo kako možete da je iskoristite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od peciva do deserta, široka je njena upotreba

  • 0
limun, kora limuna, limunova kora Foto: Unsplash/Jeff Siepman

Limun je tu za nas tokom cele godine. Zimi odličan dodataka čaju, leti kao neprevaziđena limunada. I svaki njegov deo može da se iskoristi. Tu je poseban savet zašto je dobro koricu limuna zamrznuti.

Sve je počelo od korisnika "Redita", koji je podelio svoje iskustvo:

"Ponekad otkrijem da je sve što mi treba za jelo samo malo limunove kore i ne želim da idem u prodavnicu i uzmem ceo limun koji ću koristiti samo malo. Dakle, kada koristim svež sok od limuna za jelo, ostatke kore stavim u zamrzivač i izvučem koru da narendam na komadiće kada mi zatreba. Korica limuna zapravo ne utiče na teksturu jela, tako da nije bitno da li se dobro zamrzne", prenosi "Lifehacker.com".

Ovaj koirisnik je dodao i da bi isto verovatno funkcionisalo sa korom pomorandže ili limete.

Kora limuna je vlo pogodna za kremove deserta, kao dodatak određenim pecivima. Svako će naći svoj način da je iskoristi. Važno je samo da limun pre korišćenja i zamrzavanja kore operete, da bi bio što bezbedniji za primenu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neprijatni miris belog luka na rukama je prošlost: Vrhunski trik za svaku domaćicu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle