• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je "najbolji birač lubenica" u Americi i otkriva kako da pronađete najslađu

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj trik uspeva svaki put, tvrdi ekspert

  • 0

Ne postoji ništa lepše, nego da se celo leto prepustite slatkim i sočnim lubenicama. No, kao namirnica koju ne možete da probate na licu mesta i uverite se da je dovoljno slatka i ukusna, njihova kupovina i izbor praktično je postala "igra na sreću".

Ovde u pomoć pristiže Džoš Kortis, koji sebe naziva "profesionalni birač lubenica", sa pravim savetima kako da uvek izaberete onu najslađu.

- Postoji pet glavnih načina na koje testiram lubenicu, kako bih uvek izabrao onu najbolju - započinje on u opisu svog videa na Instagramu.

Prvi test: Težina

Dobra lubenica uvek ima težinu srazmernu svojoj veličini. Dakle, kada birate lubenicu, uvek je podignite kako biste utvrdili da njena težina "ima smisla" i sa izgledom.

Drugi test: Kucanje

Dobro poznat test i kod nas, a i svuda u svetu jeste - kuckanje po lubenici. "Puna škola đaka, niotkuda vrata", a opet kucamo i to sa razlogom. Kako Džoš savetuje, kada čujete da "zvuk putuje" kroz celu lubenicu, to je ona prava.

Treći test: Tip lubenice

Nekada neke prodavnice nude lubenice bez semenki, što su obično očišćeni parčići. Ipak, uvek su bolje one lubenice sa semenkama, kako tvdi ovaj "birač".

Četvrti test: Polje-test

Kada vidite da lubenica ima žutu veliku fleku, to znači da je imala dovoljno vremena da stoji napolju u svojoj lozi. To znači da je lubenica prava, zrela.

Peti test: Mrežica

Ako lubenica koju želite da izaberete ima braon "mrežu" po kori, to je odličan znak i pokazatelj da je slatka. Te "mrežice" su najčešće od pčela koje ostavljaju ogrebotine dok sakupljaju polen cveta. Lubenice koje su posećenije od strane pčela su često i slađe od ostalih.

Bonus savet

Takođe, Džoš savetuje da možete da gledate i peteljku lubenice ili mesto gde je ona bila. Ako je braon, a ne zelena, onda to može biti znak da je lubenica slatka, jer je imala dovoljno vremena da sazri pre nego što je otpala ili je skinuta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Servirajte lubenicu malo drugačije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle