Uz ova 2 SAVETA, sarma će vam svaki put ispasti savršeno: Pripremite odmah omiljeno jelo
I dalje smo u periodu slavlja, kada se družimo sa porodicom i prijateljima, kada smo okruženi kojekakvom hranom, a priznaćete da baš ovaj praznični period ne može da prođe bez dobro poznate sarme.
Mnogima je ovaj mesni specijalitet jedan od omiljenih obroka, a uz ove savete ona može svaki put da vam ispadne perfektno.
Ne treba da napominjemo da su glavni sastojci dobre sarme naravno mleveno meso, pirinač, crni luk i začini i naravno glavica kiselog kupusa. Jako je važno da obratite pažnju kakvo meso koristite za pripremu sarmi, piše "Okusno". Upravo to punjenje je srce sarme, pa kada birate meso, gledajte da ono ne bude već unapred upakovano. Zato, kada kupujete mleveno meso, tražite od mesara da vam na licu mesta samelje meso sa goveđe ili svinjske plećke, jer je ono najukusnije. Naravno, odabir vrste mesa je po vašem izboru.
I kupus je važan pri pravljenju sarmi
Ukoliko niste toliko vešti pri pripremi kiselog kupusa i nemate ga u buretu, onda je najbolji savet da ga ne kupujete spremnog i vakumiranog u prodavnici, nego ga kupite na pijaci. Obratite pažnju na kvalitet kupusa - on treba da bude čvrst i sočan, što može da obezbedi dobru teksturu i ukus vaše sarme. Takođe, ne treba da nbude previše slan niti previše kiseo. Kada odvajate listove kupusa, brzo ih isperite pod mlazom hladne vode kako sarma ne bi bila previše kisela.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Za mlade domaćice idealan trik: Kuvar otkrio jednostavniji i brži način zavijanja sarmica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.