• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Seda kosa postaje potpuni hit: Prirodne boje s ponosom nose i poznate ličnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Seda kosa se nekada skrivala, a danas se ponosno pokazuje

  • 0
Seda kosa Foto: Shutterstock

Od Londona do Pariza, seda kosa postaje sve češći prizor kako na malim ekranima, modnim editorijalima, ali i na crvenom tepihu među poznatim ličnostima.

Mnoge žene slave svoje prirodne, sede i srebne nijanse boje kose i ne boje se da ih javno i pokažu. Iako je seda kosa oduvek važila za suvu i onu koja odaje utisak beživotnosti, ove odvažne dame nam pokazuju da to više nije slučaj.

Sara Haris, urednica u britanskom izdanju magazina Vog sa ponosom nosi dugu, sedu kosu.

Iako joj je tek 35, Sara odlučno nosi svoju potpuno sedu kosu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Sarah Harris (@sarahharris)

Seda kosa deluje potpuno neverovatno, čak i kada ne gubi pigment ravnomerno, već u pramenovima ili tonovima. Ni mlađe osobe danas nemaju problem sa tim da potpuno odbace farbe i bojenje kose.

Kada je gusta, važno je da je dobro ošišana, što sedoj kosi daje notu elegancije. Tako dobro ošišan i isfenirani paž odaje utisak uredne i stilizovane kose.

Glumica Helen Miren kaže da se nikada nije osećala sigurnijom. Ona godinama nosi sedu kosu, a u jednom intervjuu je otkrila odakle takva odluka.

Priznala da je bila inspirisana ulogom kraljice Šarlot u filmu "Ludilo kralja Džordža", čija je radnja smeštena u 18. vek, vreme kada su sedu kosu smatrali veoma laskavom.

Helen Mirren Miren Foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Moram reći da mi je bilo veoma lako da počnem da nosim svoju prirodnu boju kose, budući da sam se oduvek farbala u plavo - rekla je ona tada.

Glumica Dajan Kiton svoj "srebrni izgled" nosi još od 2014. godine, kada je se pojavila na crvenom tepihu na dodeli Zlatnog globusa.

Diane Keaton,  Dajana Kiton Foto: Profimedia

Iako u javnosti nije mnogo govorila zbog čega se odlučila da nosi prirodnu boju kose, ona zaista izgleda neverovatno.

I glumica Džejmi Li Kertis s ponosom nosi svoju sedu kosu. Prema sopstvenom priznanju, jedan katastrofalan odlazak u frizerski salon, zbog filmske uloge, bio je pravi blagoslov za nju i znak da bi trebalo da se vrati svojoj prirodnoj boji.

Džejmi Li Kertis Foto: Profimedia

- Probala sam sve na svojoj kosi. Lično, osetila sam se poniženo. Ušla bih u frizerski salon, a miris hemikalija, osećaj te boje na kosi, sedenje dok mi vreli fen duva u kosu, odjednom mi je bilo svega dosta - priznala je ona u jednom intervjuu i dodala:

- Veoma rano u svojoj karijeri sam imala minival, a onda sam morala da ofarbam kosu zbog uloge u filmu i to mi je potpuno uništilo kosu. Prvi put sam je tada skratila i sebi priznala da konačno ličim na sebe.

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota