• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvostruko čišćenje lica: Zašto je ova metoda najefikasnija za skidanje šminke?

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svakodnevna rutina umivanja u samo dva koraka za dobrobit zdravlja kože lica

  • 0
Umivanje, nega lica Foto: Shutterstock

Da li su nam zaista potrebna dva sredstva za čišćenje lica onda kada mislimo da samo jedan može uraditi sav posao?

Jeste li već nailazile na savete o tome kako nam je neophodno dvostruko čišćenje, ili možda već primenjujete ovu rutinu? Šta je zapravo dvostruko čišćenje?

Dvostruko čišćenje, pre svega, podrazumeva čišćenje sa - dva proizvoda.

Kako prenosi "dermstoreprvi korak pri čišćenju počinje uklanjanjem tvrdokornih dugotrajnih ili vodootpornih sastojaka pomoću emulzije na bazi ulja i vode.

Dva koraka duplog čišćenja

Ako koristite samo ulje (kokosovo, maslinovo, itd.), nedostatak emulgatora može da otežati uklanjanje ulja i šminke. A ako na koži ostaju masni ostaci, ostaju i nečistoće, tako da čistači na bazi ulja mogu da dodatno zapuše pore, umesto da ih očiste i da dovedu do pojave akni i bubuljica na koži koja je tome sklona.

U prvom koraku takođe možete da očistite lice i sa micelarnom vodom, mlekom i balzamom za čišćenje. Sva ova sredstva nanose se na suvu kožu i uklanjaju čvrste sastojke bez oštećenja prirodne barijere vlage vaše kože.

Drugi korak je nežno pranje i čišćenje ostatka ulja i šminke odgovarajućom umivalicom. Proizvod treba da bude lagan i ujedno hidratantan i ne sme da vam nakon brisanja ostavi osećaj zategnutosti na licu, jer je u tom slučaju preagresivan za vašu kožu i nije hidrijajući.

Skidanje šminke Foto: Shutterstock

Zašto je dvostruko čišćenje dobro?

Ako nosite UV zaštitu (SPF koji bismo svi morali da nosimo tokom cele godine kao vid zaštite od sunca), a kao i pudere otporne na vodu ili samo prirodni znoj - sve to je teško ukloniti. Recimo navedeni proizdovi su masni i otporni na umivalice, zbog čega korišćenjem ulja lakše skidamo sa lica svu prljavštinu koja se nakupila tokom dana.

Zabluda je da je micelarna voda dobra kao jedina opcija kod čišćenja, jer ona mora svakako da se obavezno ispere, što znači da posle nje i te kako sledi umivalica i na kraju obična voda.

Brisanje i sušenje

Kada već ulažete vreme u temeljno skidanje šminke i umivanje, skrećemo vam pažnju da je potrebno da se posvetite i pažljivom - brisanju lica.

Naime, ono ne sme da bude preagresivno.

Poseban peškir za lice kog ćete često da menjate je obavezan, a možda bi mogli da razmislite o tome da peškire zamenite - maramica za brisanje. Presavijte maramicu i nežno je utapkavajte kako bi upila vodu dok vam se lice ne osuši. Nakon toga malo sačekajte  i potom nastavite sa svojom uobičajenom negom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Masaža lica: Tretman kome nisu odolele ni svetske zvezde

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota