• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je tečna rinoplastika, sve popularnija neinvazivna metoda ulepšavanja?

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fileri za nos ili tečna rinoplastika je brz, lak i zgodan način da se poboljša oblik i izgled nosa bez operacije

  • 0
tretman lica Foto: Shutterstock

Ako ste ikada razmišljali o proceduri rinoplastike, ali ne želite da se podvrgnete trajnoj plastičnoj hirurgiji, postoji popularna neinvazivna opcija koju ste verovatno videli da se pojavljuje širom TikToka (iako postoji i poznata je već godinama).

Zove se tečna rinoplastika i koriste se fileri hijaluronske kiseline kako biste dobile konačni rezultat operacije nosa bez operativnog zahvata i postoperativnog oporavka.

Šta je tečna rinoplastika?

Fileri za nos ili "tečna rinoplastika" je brz, lak i zgodan način da se poboljša oblik i izgled nosa bez operacije. To je neinvazivna alternativa plastičnoj hirurgiji, koja koristi filere za preoblikovanje nosa i učiniće da nos izgleda ravnije i simetrično za nekoliko minuta.

Da biste poboljšali ili popravili izgled nosa, vaš lekar će ubrizgati filer u područje oko vašeg nosa i na vrh da bi se dobio efekat podizanja i (ako je potrebno) sam most vašeg nosa.

Za nekoga ko želi da postigne dobro izbalansiran izgled bez čekanja na hiruršku proceduru, tečna rinoplastika nosa je odlična opcija koja traje oko 10 do 15 minuta.

tretman lica Foto: Pexels / Anna Shvets

Da li su injekcije u nos bolne?

Bol je relativan u zavisnosti od osobe, ali ne bi trebalo da bude bolniji od uboda. Vaš lekar će verovatno naneti kremu kao anestetik nekoliko minuta pre toga. Lokalni anestetik se primenjuje na nos i okolno područje tako da pacijent ne oseća bol od igle. Nakon što anestetik stupi na snagu, lekar će ubrizgati filer u područje oko vašeg nosa i možda u sam most vašeg nosa — tretman za svakog pacijenta je jedinstven prema strukturi nosa.

Koliko dugo traju fileri za nos?

Rezultati mogu trajati od devet meseci do dve godine, u zavisnosti od vrste filera koji se koristi. Količinu filera na bazi hijaluronske kiseline koji će se koristiti tokom nehirurške rinoplastike određuje lekar. Uobičajeno je da posetite lekara dve nedelje nakon početnog tretmana da biste ili dodali još filera ili potvrdili da li je upotrebljena količina najbolja za dugotrajne rezultate.

Pošto svaka osoba može drugačije da reaguje na bilo koju vrstu lečenja, za najbolje rezultate i smanjenje rizika od komplikacija, većina lekara će vam preporučiti da prestanete sa upotrebom aspirina, omega-3 masnih kiselina, ibuprofena i drugih potencijalnih razređivača krvi od tri do sedam dana pre tretmana.

Nakon tečne rinoplastike, možete osetiti blagi bol, otok i crvenilo na mestu gde je umetnuta injekcija. U roku od nekoliko sati, kada crvenilo počne da popušta, moći ćete bolje da vidite željene rezultate.

(Ona.rs / Popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za oktobar 2024. Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota