• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Eva je mislila da je čudovište, a onda je prestala da koristi jednu aplikaciju i samopuzdanje joj se vratilo

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0

Da su razne aplikacije i mobilni uređaji uzeli maha, to je neosporno. Neki programi i aplikacije su toliko popularne da prosto nismo ponekad u mogućnosti da ih se otarasimo. Tako je bilo i sa ovom devojkom Evom Tovik.

Ona je kako kaže pola Egipćanka, pola Škotlanđanka, pa je od rođenja morala da prihvati da će biti drugačija od ostalih, zbog te specifičnosti i "mešovitog braka". Imala je čudnu mešavinu pega, nos joj se nije dopadao, oči su joj premale, a i previše su blizu, piše "Metro".

U osnovnoj školi se često upoređivala sa drugim devojčicama, želeći da ne izgleda tako čudno. Vremenom je počela da dobija i negativne komentare što je uticalo na njeno samopouzdanje što se nastavilo i dalje kroz život. Kada je bila u vezama, uvek je strahovala da je partner ne voli i da teži ka gledanju drugih devojaka. Onda je otkrila tu aplikaciju gde je bukvalno na licu popravila sve što joj se ne dopada.

I kada je dobijala komentare da izgleda super, nije u to verovala. Trošila je dosta novca na kozmetiku, razmišljala je o operacijama ali ništa to nije dugo trajalo i nije joj baš pomagalo.

Na kraju je otišla kod psihoterapeuta koji ju je zamolio da nacrta ono što ona vidi u ogledalu. Na crtežu nije bilo ništa nalik onome što ona vidi u ogledalu pa ju je ubedio da se konačno oslobodi tog straha i prihvati sebe kakva jeste. Tad je rešila da prestane da koristi aplikaciju za ulepšavanje. I onda je "procvetala". Odbacila je sve ono kako je gledala sebe i stvorila je potpuno drugu stvarnost i napravila je korak napred.

Sad je shvatila da ne želi da joj život prolazi u strahu i da je ti problemi sputavaju. Ima dana kada joj je teško, ali je to mnogo bolje nego ranije. Sada očekuje da se oseća jako lepo u svojoj koži.

Kasnije je saznala da je to normalan simptom telesne dismorfije, odnosno stanja mentalnog zdravlja u kojem osoba provodi mnogo vremena brinući se o nedostacima u svom izgledu. Danas uživa punim plućima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Le Cube: Tretman za lepotu lica u jednoj kocki

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota