• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mama nacrtala strije barbi lutki kako bi njena ćerka na vreme naučila da su potpuno normalna pojava

Vreme čitanja: oko 3 min.

Npisala je i knjigu sa istom tematikom

  • 0

Strije su veoma česte i ne izlaze samo trudnicama ili ženama koje su se tek porodile. Mogu se pojaviti kad god je koža rastegnuta, na primer tokom puberteta dok rastete i razvijate se ili kada dobijate na težini. Hormonske promene u trudnoći mogu uticati na vašu kožu i povećati verovatnoću da ćete dobiti strije.

Javljaju se kada se srednji sloj kože rastegne i na nekim mestima "razbije". Da li ćete dobiti strije ili ne zavisi od vašeg tipa kože, jer je koža nekih ljudi elastičnija.

U svakom slučaju, strije nisu nešto što treba kriti i čega se treba stideti, a ova mama je to na vreme shvatila.

Mama kojoj su se strije pojavile još dok je bila trudna, naslikala ih je na barbi lutki kako bi pokazala svojoj ćerki da su savršeno normalne. Kejt Klakston (35) patila je od postnatalne anksioznosti i mrzela je svoje strije nakon što je rodila ćerku, koja sada ima tri godine, piše "Daily Mail".

Ali nakon što je naučila da ih prihvati, htela je da nauči i svoju devojčicu da nema o čemu da brine dok odrasta.

Njena ćerka je sada veliki obožavalac barbi lutaka, ali Kejti je rekla da nije mogla da pronađe nijednu lutku koja predstavlja njeno sopstveno telo.

Zato je odlučila da sama naslika strije na lutki pomoću laka za nokte i sada je pozvala proizvođače kompanije "Mattel" da učine isto.

- Moja ćerka je nedavno počela da se igra barbikama i skoro sam se pokajala kada sam joj kupila prvu. Bila je tipična barbi - savršenih proporcija, dugih nogu, plave kose. Od tada smo kupovali druge verzije sa vitiligom, protetskim nogama i punijim figurama. Oni rade inkluzivnije lutke, ali nigde nisam mogla da nađem nijednu sa strijama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Kate Claxton (@reallyratherwild)

- Napisala sam knjigu za decu o strijama i kada sam se bavila istraživanjem, otkrila sam da ih 96 odsto žena ima. Ali ne postoje lutke koje bi predstavljale koliko je ovo normalno, pa sam mislila da ću je i sama napraviti.

Kejt je rekla da je imala sopstvenu nesigurnost u vezi sa svojim telom nakon porođaja, a takođe je imala i strije kao tinejdžerka.

- Zaista su izbile pred kraj moje trudnoće i u početku sam ih mrzela, ali sada sam ponosna na njih.

Onda se dosetila nečeg sjajnog.

- Samo sam koristila lak za nokte da bih postigla efekat. Razgovarala sam s ćerkon o tome šta su one. Tako da se nadam da su za nju već nešto sasvim normalno i da se neće brinuti za njih kako bude starija i to je ono što sam želela da postignem. Ona zna da mama ima strije, i da to nije velika stvar.

Kejt je ranije napisala samoizdatu dečju knjigu "Moja mama je tigar" koja je prodata u 13.000 primeraka širom sveta, a radi se o devojčici koja saznaje zašto njena mama ima "pruge" na koži.

- Deca koja su pročitala knjigu pitaju da li njihove mame imaju pruge, a povratna informacija je da je mnogim ženama dalo samopouzdanje da pokažu svoje strije. Samo mislim da postoji više načina da se ovo promoviše, a sa izlaskom filma o barbi, mislim da bi "Barbi" trebalo da se uključi."

Prošle godine "Mattel" je predstavio liniju Barbie's Fashion Doll koja se fokusirala na predstavljanje osoba sa invaliditetom i uključivanje različitosti.

Uključuju lutke sa Daunovim sindromom, sa slušnim aparatom, vitiligom, protetskim ekstremitetom i invalidskim kolicima.

Prethodno, 2016. godine, gigant je izbacio lutke sa punijim figurama, sitnu i visoku lutki, kao i lutke različih nacionalnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona se nalazi u Ginisovoj knjizi jer ima nestvaran broj Barbika

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota