• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obožavaoci barbike ostali šokirani kada su otkrili kenovo puno ime i horoskopski znak

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok su barbi i ken lutke stvorene da budu ljubavni par, njihovi imenjaci u pravom životu su bili brat i sestra

  • 0
Britain Barbie Premiere Foto: Tanjug/AP

Obožavaocima lutke barbike odlično je poznat i ken - modni lutak predstavljen 1961. godine kao njen dečko - i lik kojeg sada igra Rajan Gosling u hit filmu "Barbie".

U filmu, ken je prikazan kao momak sa trbušnjacima, kao što slogan filma jasno i kaže: "Ona je sve. On je samo ken." Ali da li ste znali, on zapravo i nije samo ken?

Obožavaoci brenda "Barbi" ostali su šokirani kada su saznali više o kenovoj istoriji otkako je film izašao na veliko platno. Najveće iznenađenje za mnoge bila je činjenica da Ken nije njegovo puno ime, već da ima i srednje ime i prezime.

Kena je kreirala suosnivač firme "Mattel" Rut Handler, koja ga je nazvala po svom sinu - Kenet Set Karsonu. U knjigama o igračkama "Random House" iz 1960-ih lik Ken je zvanično dobio prezime Karson.

Ken ima i "zvanični" rođendan, datum kada je predstavljen na policama radnji - 11. marta 1961. To ga ujedno čini i Ribom u Zodijaku.

Muška lutka nastala je kao odgovor na sve pritužbe da je barbi sama, poslate u "Mattel", kompaniju koju je Rut kreirala zajedno sa svojim suprugom Eliotom.

Prvi ken je imao na sebi crveni kupaći kostim i sandale od plute, i bio je visok 30 centimetra, oko jedan i po centimetar viši od barbike. Treblo je da oboje budu iz izmišljenog grada Vilovs u Viskonsinu, međutim "originalni" ken po kome je napravljena lutka je tvrdio da nije nimalo nalik svojoj lutki.

- Ken je Malibu. On ide na plažu i surfuje. On je sve te savršene američke stvari. Ja sam više voleo da sviram klavir i da gledam filmove sa prevodom. Bio sam štreber, pravi štreber. Sve devojke su mislile da sam kreten - izjavio je Kenet za "Los Anđeles Times" 1989. godine, kako prenosi "Mirror".

Dok su barbi i ken lutke stvorene da budu ljubavni par, njihovi imenjaci u pravom životu su bili brat i sestra. Barbi je dobila ime po Rutinoj ćerki Barbari Milisent Roberts - Kenetovoj sestri. Barbi je debitovala kao lutka 19. marta 1959.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sofija Milošević o "Barbi" filmu: Šta barbi lutka znači devojčicama?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota