• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kokosovo ulje je ovoj devojci izazvalo tešku infekciju oka: Proizvodi iz kuhinje nisu i za lice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posetila je dva oftalmologa i oba lekara su zaključila da je kokosovo ulje krivac i da njen slučaj zahteva operaciju

  • 0
Kokosovo ulje Foto: Freepik.com

U poslednje vreme internet je preplavljen receptima iz domaće radinosti koji obećavaju neverovatne rezultate za lepotu kože samo na osnovu toga što su prirodni.

Ovo može biti opasno, posebno ako ne znate da li ste na nešto alergični ili ukoliko ne znate šta se sa čime meša. Oštećena barijera kože nije jedino loše što može da se desi. To dokazuje i slučaj devojke koja je kokosovo ulje koristila za skidanje šminke.

Ona je dobila strašnu infekciju oka koja je zahtevala operaciju nakon što je pokušala da očisti kožu uljem. Kada se na oku stvorilo nešto nalik čmičku, mislila je da ništa ne treba da dira i da je vreme najbolji lek.

- Učila sam za dva ispita i nisam imala mnogo vremena da potražim medicinsku pomoć, pa sam odlučila da potražim kućni lek - rekla je za NeedToKnow.co.uk, a prenosi "Post".

- Videla sam na "TikToku" da se sa toplom i hladnom vodom može ukloniti, i pokušala sam to da uradim, ali mi nije uspelo.

Potom je posetila dva oftalmologa i oba lekara su zaključila da je kokosovo ulje krivac i da njen slučaj zahteva operaciju. Zbog toga što se ulje nakupljalo na kapku i nikada nije lepo skinuto, stvorila se neka vrsta bubuljice koja nije mogla da se istisne, već samo da se hirurški ukloni.

@entre_letrasea Storytime de como acabaron operandome el parpado por seguir un consejo de tiktok 😭 #consejos #tiktoktips #cuidado #fakebody #aceitedecoco #nolohagas #storytime #perrilla #orzueloenelojo #orzuelo ♬ sonido original - 📚entre letras🧃

Uprkos tome što gledaoci tvrde da im kokosovo ulje nikada nije nanelo štetu, ova devojka je rekla da ne mora iskustvo biti isto za svakoga.

- Čak je i zmijski otrov prirodan, ali to ga ne čini dobrim. Bolje je koristiti odgovarajuće proizvode dostupne na tržištu - glasio je jedan komentar ispod videa.

- Koristite ulja koja emulguju sa vodom. Ne ulja za kuvanje i tako dalje - rekao je neko drugi.

- Ista stvar mi se upravo desila!!! Ali nakon korišćenja ulja koje čini da vam trepavice rastu - javila se jedna korisnica.

- Zašto ste koristili kokosovo ulje za kuvanje? Postoji kozmetičko kokosovo ulje, iako se micelarna voda više preporučuje.

Na "TikTok-u" kreatori sadržaja redovno promovišu upotrebu kokosovog ulja kao sredstva za uklanjanje šminke, a tema je prikupila više od 10 miliona pregleda dok korisnici reklamiraju takozvanu prirodnu alternativu.

Njujorški dermatolog dr Vitni Bou rekla je da, iako kokosovo ulje čini čuda za skidanje šminke, može biti teško da se opere čak i ako posle umivate lice više puta.

- Ponekad može da ostavi tanak film. Dakle, moji pacijenti skloni aknama često otkrivaju da upotreba kokosovog ulja, čak i ako ga uklone krpom za višekratnu upotrebu ili vodom - može zapravo dovesti do izbijanja bubuljica tokom vremena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako lako našminkati spuštene kapke: Lakim koracima do savršene šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota