Kako smanjiti mašćenje kose i kada zapravo treba nanositi šampon za suvo pranje, otkriva beogradski frizer

Žene najčešće peru kosu na dva dana, ali na to utiče i doba godine. Naš sagovornik nam otkriva sve što treba da znate o čestom prljanju kose

Komentari

  • Ana

    5. novembar 2023. | 22:54

    Zdravo, kako izbeci pranje kose kad je drugi dan vec masna u korenu? Pogotovo, ici na posao gde je puna kancelarija, svakodnevni sastanci sa ljudima, nije uopste lepo za gledati. Pokušavala sam odlaganjem pranja, džabe, nista ne pomaže, ni promena sampona, talk mi se smucio, od suvih sampona primetila sam da je počela da mi se razredjuje u temenu.

    Podelite komentar

    • 6. novembar 2023. | 12:46

      Branislav

      @Ana

      Poštovanje Ana. Neophodno je otkriti pravi uzrok zasto vam se kosa toliko masti.Da li je do samog šampona,da li je do načina na koji se koriste preparati.Da bi ste došli do momenta da je perete 1-2 nedeljno potrebno je kao što smo naveli da se pomeri pranje za 1 dan. Ako perete jednom na dan potrudite se da u početku perete svaki drugi dan.Naravno kada imate neki važan dogadjaj možete “prekršiti” ritam. Nakon par meseci takvog ritma pomerite za još jedan dan.Kada koristite šampon za pranje on nikako nebi trebalo da se trlja na dužinu jer ce se duzina oprati prilikom ispiranja šampona.Maska ili regenerator nikako u sam koren.Posvetite malo vise vremana prilikom šamponiranja. Kao što smo naveli nakon pranja i sušenja ukoliko vam se masti toliko često uzmite malu kolicinu sampona za suvo pranje i nanesite na masta gde se obicno brzo izmasti. Izbegavajte dodirivanje rukama. Prejako vezivanje takodje utice na brže mašśenje tako da kosu pokupite šnalom. Kada je operete taj dan pokušajte da je ne vezujete,a drugi dan ako vam se toliko masti pokupite u neku frizuru. Nadam se da sam vam pomogao. Srdačan pozdrav!

      Podelite komentar

  • Mia

    4. novembar 2023. | 22:03

    Pranje kose jednom.sedmicno u planini gde nema izduvnih gasova a u gradu nikako, frizeru higijena pre svega!

    Podelite komentar

    • 5. novembar 2023. | 18:44

      Branislav

      @Mia

      Poštovanje Mia. Naravno da dosta faktora utiče na prljanje kose takodje i izduvni gasovi. Kao sto smo naveli kosa luci prirodan loj koji sluzi da zaštiti dlaku od spoljnih uticaja.Svakodnevnim pranjem kosa i skalp su skloni isušivanjem i samim tim nas organizam luci vise loja da bi se zaštitila dlaka. Što se pretvara u svakodnevno pranje kose koje je na duže staze loše. Kao sto nije dobro prečesto pranje tako nije dobro ni preretko.Kosu treba prati 1-2 nedeljno zavisno od tipa dlake, tipa skalpa,gustine,frizure,da li osoba svakodnevno trenira i mnogi drugi faktori.Tema je namenjena osobama koje svakodnevno peru kosu što nije ni higijena nego problem. Nadam se da sam vam pomogao. Srdačan pozdrav!

      Podelite komentar