• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nina Seničar i njen suprug biraju božićne džempere, a Bekamovi pidžame: Kako je nastala ova tradicija

Vreme čitanja: oko 3 min.

U doba društvenih mreža božićni džemperi su postali toliko popularni da su ih mnoge porodice usvojile kao voljenu prazničnu tradiciju

  • 0
Nina Seničar, Ana Ivanović Foto-kolaž: Instagram ninasenicar/anaivanovic

Praznici za većinu nas znače topao porodičan dom, sve najmilije na okupu i ceo dan proveden uz dobru hranu i druženje. A šta više govori o komforu od prazničnog dana provedenog u pidžami? Tople i udobne, pidžame su skoro savršena dopuna danu provedenom sa porodicom i omiljenim božićnim filmovima. Za neke je to "Grinč" ili "The Holiday", kod nas je više "Zona Zamfirova". Sve u svemu, lepo je držati se tradicije, a iste pidžame za mamu, tatu i decu su za neke njen sastavni deo.

Sa druge strane imamo kičaste, šarene, ali tople i komforne džempere. U doba društvenih mreža božićni džemperi su postali toliko popularni da su ih mnoge porodice usvojile kao voljenu prazničnu tradiciju. I zaista, od identičnih pidžama i džempera za svakog člana porodice teško da možete pobeći sada kada dominiraju u izlozima svih radnji.

Prema istoričarki mode Debi Sešns, "praznična uniforma" je najpre postala popularna mnogo pre društvenih mreža. Još 50-ih godina, katalozi prazničnih robnih kuća su reklamirali svečanu odeću ukrašenu prugama, irvasima i drugim prazničnim motivima za celu porodicu. Trend je neizbežno uzeo maha, zadržavajući se stalno kroz šezdesete, sedamdesete i osamdesete, piše "Souther Living".

Društvene mreže su ga uveliko oživele. Porodice koje imaju odgovarajuće setove garderobe sa zimskim motivima mogu izgledati čudno, po nekima usiljeno, ali razlog za ovu masovnu pojavu je tradicija. Bilo da ih nosite na Badnje veče za opuštajući filmski maraton ili češće tokom božićne sezone, rutina nošenja odgovarajućih pidžama i zajedničkih stvari je ono čemu se porodice raduju iz godine u godinu.

Bez obzira na to koliko su stara vaša deca ili ako ste samo vi i partner u pitanju - nikada nije kasno da započnete odgovarajuću božićnu tradiciju ako vam se ovako nešto dopada.

Kako to rade poznati

I mnogi poznati mogu da posluže kao inspiracija. Na primer, Bekamovi su se odlučili za karirane pidžame, ali Viktorija je ipak htela da se izdvoji. Njoj niko na tome ne zamera, jer smo već navikli da, kada Dejvid nosi sandale, ona nosi dugačke čizme do butina.

Sa druge strane, Ana Ivanović i Bastijan su izabrali različite modele i boje, ali sa istim motivima. I fanovima je bilo zabavno da ih gleda kako rekreiraju viralan trend, pa su snimili još jedan video slične tematike, a sve u cilju pozitivne interakcije sa pratiocima.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bastian Schweinsteiger (@bastianschweinsteiger)

Paris Hilton nas je slikom iz detinjstva podsetila kako je to kada imate sestru, pa vas roditelji uvek oblače isto. Niki i Paris su nosile identične crvene karirane haljinice sa čipkanom kragnom, a danas Paris sa svojim mališanima i suprugom Božić proslavlja u kariranim pidžamama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Nina Seničar je Božić po gregorijanskom kalendaru proslavila sa suprugom u crveno-belim džemperima na kojima piše "Amore mio". Slavlje su upotpunile i gibanica i koja čašica rakije, a pre svega ljubav.

Odgovarajuće pidžame i džemperi, naravno, nisu rezervisane samo za romantične partnere. Mnogi ljudi i dalje to rade sa svojim prijateljima, porodicama, pa čak i sa svojim kućnim ljubimcima.

Ili sami - kao Bridžit Džouns, jer je u njenom slučaju sve i počelo od ružnog božićnog džempera.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Novak čestitao Božić i Novu godinu katoličkim vernicima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota