• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljica Meri prvi put u javnosti po dobijanju nove titule: U teget suknji i salonkama prkosi danskoj zimi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uprkos snegu, odlučila se za teget "džimi ču" salonke i odabrala pismo-torbicu identične nijanse

  • 0
Danska kraljevska porodica Foto: Tanjug/AP

Kralj Frederik i kraljica Meri danas su imali svoj debitanski izlazak u javnost nakon što su juče stupili na danski tron.

Par je prisustvovao sastanku u Folketingu (Danskom parlamentu), gde im se pridružio njihov sin, prestolonaslednik Kristijan.

Kraljica Margareta II, koja je u nedelju zvanično abdicirala, takođe je bila prisutna, zajedno sa svojim najmlađim sinom, princom Joakimom i svojom sestrom, princezom Benediktom.

Meri je izgledala elegantno u teget ansamblu sa sakoom u peplum stilu, čiji je kaiš naglasio struk. Dodatno je stilizovala svoj debitantski izgled velikim šeširom sa širokim obodom i kožnim rukavicama.

Uprkos snegu, odlučila se za teget "džimi ču" salonke i odabrala pismo-torbicu identične nijanse.

Meri je tokom prošle godine često nosila nijanse plave, u dnevnim i večernjim varijantama, te ovaj odabir nimalo ne iznenađuje.

Frederik i njegov naslednik Kristijan su se slagali u mornarskim odelima i kravatama sa printom. Najmlađa deca kralja i kraljice, princeza Izabela (16) i 13-godišnji blizanci, princ Vinsent i princeza Džozefina, nisu prisustvovali sastanku, ali su se pojavili na balkonu palate Kristijansborg nakon krunisanja svog oca i majke.

Danski članovi kraljevske porodice posmatrali su kako predsednica Folketinga i premijerka Mete Frederiksen drže govore, pre nego što su prisustvovali prijemu u Landstingsalenu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neda Luković pravi šešire i ulepšava život ženama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota