• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prepliću se NITI i Neograničena veza na Perwoll Fashion Week-u

Vreme čitanja: oko 2 min.

Revija NITI modnog kreatora Igora Todorovića. večeras svečano otvara 53. po redu Perwoll Fashion Week

  • 0
Nataša Šarić otvaranje izložbe Neograničene veze Foto: David Đorđević

Prolećni 53. po redu Perwoll Fashion Week večeras svečano otvara revija NITI modnog kreatora Igora Todorovića. Narednih sedam dana ljubitelji modnih dešavnja moći će da uživaju u atraktivnim i bogatom programu

Zagrevanje za omiljenu manifestaciju je počelo sinoć, otvaranjem izložbe NEOGRANIČENA VEZA - UNLIMITED TIES, modne dizajnerke Nataše Šarić u galeriji Sanjaj. Mnogobrojni gosti imali su priliku da uživajući u vizionarskom pristupu modi, osete kako Nataša sa lakoćom povezuje prošlost i sadašnjost u jedinstvenu neograničenu vezu. Ona galerijski prostor pretvara u prostor likovno-prostorne predstave, gde se moda, primenjena umetnost i skulpturalna meka forma sjedinjuju u jedinstvenu harmoniju.

Prisutni ljubitelji ovih izuzetnih odevnih komada su mogli uživati i u nadahnutom obraćanju Sanje Bjelanović Janković, Nenada Radujevića i Neleta Karajlića, koji su preneli emocije i poštovanje prema umetnicinom radu.

Nenad Radujević, se sa velikom emocijom prisetio kako je Nataša prva dizajnerka koja se pridružila Modnom studiju Click, odmah nakon njegovog osnivanja 1991. godine, i kako je svih ovih godina hrabro išla ispred vremena, raskošno maštala i ostala dosledna sebi.

- Imam tu čast da otvorim izložbu drugačiju od svih onih koje ste imali prilike da vidite u našoj galeriji. To je izložba primenjene umetnosti. Nije slučajno što smo za tu priliku izabrali Natašu Šarić, umjetnicu poznatu široj publici kao modni dizajner i kostimograf, onu koja sve što radi zaista pretvara u Umetnost sa velikim U. Izložba nosi naziv „Neogračene veze“ ili na engleskom Unlimited ties. Sam naziv vas upućuje u višeslojnost njenog rada, neograničene veze između mode, dizajna, slike, skulpture, instalacije. „Tie“ kao veza i kravata u istoj reči – izjavila je otvarajući izložbu Sanje Bjelanović Janković, kustos galerije Sanjaj.

Nataša Šarić otvaranje izložbe Neograničene veze Foto: David Đorđević

Galerija Sanjaj će biti domaćin ove avangardne izložbe do 19. aprila, za sve koji su spremni da osete ovo estetsko iskustvo, kao i duboku refleksiju o identitetu, tradiciji i inovaciji u modnoj industriji.

MaštAI! uz prolećni Perwoll Fashion Week.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nenad Radujević o 50. Belgrade Fashion Week-u

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota