• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Žene koji su inspirisale neke od kreacija Roberta Kavalija: Modna remek dela šivena po meri slavnih ličnosti

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za nekoliko holivudskih dama šivene su kreacije kako bi zračile glamurom i elegancijom jedinstvenom za ovu modnu kuću

  • 0
Rita Ora,  Zendaya, Taylor Swift Foto: Shutterstock / SplashNews.com / Splash, @broadimage / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Tanjug/AP,

Roberto Kavali bio je ime koje stoji ispred kultnog modnog brend, koji glumci, muzičari i sportisti rado vole da nose.

Ako ste obožavatelj Kavalija, možda vas zanima koja su neke dive i same bile inspiracija za pojedine kreacija ovog poznatog kreatora koji je preminuo juče u 83. godini.

Kavali je imao svega 32 godine kada je davne 1972. u Italiji osnovao modnu kuću koja nosi njegovo ime. Od samog osnivanja gradio je jake odnose sa modnim lepoticama širom svega kako bi preneo svog prend preko granica svoje zemlje.

Dizajnirao je odeću za producentske kuće, televizijske emisije,  pa čak i za muzičare na svetskim turnejama. A najdoslednije mesto za koje je uvek bilo njegovo je bio crveni tepih, a mnoge A-listerke su inspirisale Kavalijevu eleganciju i jedinstven dizajn odeće. Od međunarodnih supermodela i pevača do glumaca širom sveta, toalete su šivene po meri, glamuru i senzualnosti slavnih ličnosti poput Tejlor Svift, Bijonse, do Nikol Kidman, Zendaje i Bele Hadid.

Zendaja

Zendaja je postala dugo očekivana figura na crvenom tepihu zbog svojih stilskih i smelih odevnih kombinacija o kojima svi pričaju danima. Glumica je prisustvovala ceremoniji dodele Zlatnog globusa 2021. kako bi promovisala film o Spajdermenu i zapanjila sve u starinskoj haljini Roberto Kavalija. Njena haljina bila je inspirisana kolekcijom ove modne kuće za jesen/zimu 2000. Njena mala crna haljina imala je zlatni element sa zlatnim lancima koji su držali odeću zajedno.

Lejdi Gaga

Godine 2014, Lejdi Gaga je započela svoju turneju "Cheek To Cheek" sa Tonijem Benetom, i tom prilikom imala je nekoliko outfita. Međutim ono što je izazvalo najviše pažnje i o čemu se najviše pričalo bio je dizajn ateljea Roberto Kavali koji je bio napravljen ekskluzivno za pevačicu i koštao je milione. Haljina je napravljena od providnog tila izvezenog perjem, slonovačom i kristalima. Izgled je upotpunjen ogrtačem preko ramena ramena, od nojevog perja i kristala boje slonovače.

Prijanka Čopra

Prijanka Chopra je debitovala u Kanu 2019. godine, zadivivši sve u haljini Roberta Kavalija. Haljina je imala steznik dvostrukog tona koji je odavao utisak noćnog neba sa zvezdama, i dramatični "voz" haljine koji je bio veoma efektan. Haljina bez ramena šivena po meri osigurala joj je da se istakne u gomili svojim zapanjujućim izgledom.

Kjara

Kjara je bila dobra prijateljica modne kuće Kavali do te mere da je pevačica 2016. nosila Robertovu venčanicu na svom venčanju. Čipkasto-zvonasti rukavi uokvirili su njen korzet sa boho tvistom, koji je bio napravljen sa romantičnom siluetom. Kako se pričalo, bilo je potrebno baš mnogo sati da se ova venčanica sredi do savršenstva.

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan Kavalijevu odeću obično nosi u noćnim izlascima. Godine 2019. primećena je kako nosi korzet od krokodila vredan 60.000 dolara koji je napravila modna kuća. Nešto pre toga nosila je prozirnu belu haljinu sa perlama po meri na MET Gala 2015.

Nikol Kidman

Kraljica crvenog tepiha, Nikol Kidman, iako ima običaj da nosi smele balske haljine, jednom prilikom zablistala u prozirnoj belo-krem haljini Roberta Kavalija. Za Kidmanovom su svi okrenuli glave u Nešvilu kada se pojavila na CMA nagradama 2014. godine, u haljini koja je bila deo kolekcije za proleće 2015. i posebno ukrašena za nju belim aplikacijama.

Bijonse

Haljina boje senfa koju je Bijonse nosila za svoj video album iznenađenja "Lemonade" koštala je nekoliko hiljada dolara. Haljina od šifona preuzeta je iz kolekcije za jesen 2016., a obožavaoci su, kako prenosi "The Richest" već sutradan pohrlili u butik modne kuće da kupe isti model.

Bela Hadid

Bela Hadid se jednom pojavila u odeći koju je ranije nosila Šeron Stoun - i izgledala neverovatno u haljini Kavalija. Svilena haljina imala je vez od rubin kristala sa strane, otvorena leđa sa izrezima sa strane i prorez do butina, vredna hiljade i hiljade dolara.

Naomi Kembel 

Jedan od najdražih supermodela Roberta Kavalija bila je Naomi Kembel, a na MET Gala 2016. godine pratio je niko drugi do sam kreativni dizajner Kavali brenda - Peter Dundas. Njena šivena po meri crna haljina imala je neobičan detalj - vrat sa halterom, izrez sa strane, otvorena leđa i neobičo izvedenu sirena siluetu iako je haljina bila skroz otvorena sa strane do dna.

Rita Ora

Lice modne kuće Roberta Kavalija od 2014. godine bila je glumica i pevačica Rita Ora. Ona je godinama viđana u Kavalijevoj odeći, blistajući u bogato ukrašenim haljinama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako izgleda atmosfera u bekstejdžu 53. Perwoll Fashion Week-a

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota