• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodič za bogatu udaju iz 1964. godine: Bez 3 pomagala se ulepšavanje nije moglo zamisliti

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tada je bilo drugačije vreme nego ovo u kom danas živimo

  • 0
žena, moda, žena 1960ih Foto: Shutterstock/Stokkete

Kada je ljubav prava između dvoje ljudi, onda ne postoje nikakve prepreke. Međutim, i sada i ranije su se mnoge dame udavale zbog dobrog statusa i lagodnog života.

A verovali ili ne, davne 1964. godine objavljen je vodič za bogatu udaju.

Put do svetske javnosti je nedavno našao i "Vodič za udaju za bogataša" i koji je izazvao opšti haos na društvenim mrežama širom sveta. Za dobar izgled žene, tada u to vreme pre 60 godina, nisu postojale estetske operacije pa su dame bile primorane da koriste određena pomagala poput "polica grudnjaka", "brushalter na naduvavanje" ili "sunđer za zadnjicu", piše "Krstarica".

Polica grudnjaka

Koja je fora sa ovim grudnjakom? Ideja je da grudi sa njim izgledaju podignuro i čvrsto kao da su "na polici" što treba da rasplamsa maštu svakog muškarca koji pogleda damu sa ovim grudnjakom.

Brushalter na naduvavanje

Iako danas dame mogu a uvećaju grudi uz pomoć operacije, u vreme o kom pišemo to nikako nije bila opcija, pa su morali da pribegnu nekom drugom rešenju. Dame su počele da koriste brushalter na naduvavanje što činilo grudi vizuelno veće. Oni su dolazili u raznim veličinama, sa bretelama, "puš-ap", ali i oni brushalteri za gola leđa.

Sunđeri za zadnjicu

Verovali ili ne, da bi se žene udale za dobrostojećeg muškarca, koristile su sunđere za uvećanje zadnjice. One omogućavaju oblike i to baš na pravim mestima, gde treba. Pored ovoga, žene su koristile i korsete kako bi dobile izgled tanjeg struka. Istina, ovo i ne deluje preterano udobno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tamara Vučić zablistala na "Svetosavskom balu" u Beču: Prva dama održala modnu lekciju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota