• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri saveta za glatku kožu: Velike su šanse da se pogrešno brijete sve ovo vreme

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo gde se najčešće greši

  • 0
Žena noge brijanje young woman shaving leg in bathroom Foto: Shutterstock

Dr Lindzi Zubricki, sertifikovani dermatolog sa sedištem u Misisipiju, podelila je tri ključna načina kako da postignete da budete glatko obrijani.

Prvi je da se brijte u pravcu rasta dlačica, drugi da uvek koristite gel ili kremu za brijanje i treći je - česti pilinzi kože.

- Želite najsjajnije, najglađe brijanje bez povreda ovog leta? - upitala je Zubricki svojih 1,4 miliona TikTok pratilaca i dodala: - Za početak, verovatno ste se brijali pogrešno.

@dermguru Were canceling razor bumps this summer 🫡 #dermguru #razorburn #razorbumps #smoothskin #shavingtips #razorbumpsolutions #shavinghacks ♬ Carmen Habanera, classical opera(1283412) - perfectpanda

Zubricki napominje da morate da se brijete u pravcu rasta dlake - ne suprotno od nje.

- Brijanje suprotno rastu dlačica izaziva mikrotraume i posekotine na koži, omogućava stvaranje više zapaljenja, iritacije i bakterija - objasnila je dermatološkinja, kako prenosi "NY Post".

Takođe - i suvo brijanje ne dolazi u obzir.

- Koristite gel ili kremu za brijanje - čak i kukpku za pranje tela, jer i ona deluje u maloj meri. Gelovi i kreme za brijanje "podmazuju" i omogućavajući besprekornije brijanje - ističe Zubricki i za kraj dodaje: - A ako ne vršite piling bar jedan do dva puta nedeljno pre nego što se obrijete, činite sebi medveđu uslugu.

Ona preporučuje pilinge sa alfa hidroksi kiselinama ili beta hidroksi kiselinama za uklanjanje mrtvih ćelija kože i otpušavanje pora.

- Tako će biti manje prljavštine na koži koje bi brijač mogao da zahvati - nastavila je Zubricki i dodala: - Takođe će se smanjiti količina bakterija na koži, koja ponekad uđe u folikul dlake što izaziva infekcije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Trik za zatezanje lica bez odlaska hirurgu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota