• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istina o tretmanu lica spermom lososa, kakav je probala Kim Kardašijan: Tiktokerka deli svoje iskustvo

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Kim Kardašijan Kardashian Foto: BUZZIPPER / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudske zvezde su uvek pioniri nesvakidašnjih trendovi za lepotu. Vest je bila da holivudska glumica Dženifer Aniston, u svoje lice ubrizgava spermu lososa kako bi podmladili svoju kožu i sprečili bore. To isto je učinila i Kim Kardašijan, što je otkrila i svojoj majci tokom epizode ​​serije "Keeping up with the Kardashians".

Pored efekata sličnih botoksu, kaže se da injekcije sperme lososa, poznate i kao polinukleotidi, daju „bebino lice“ i podmlađenu kožu. Ali tretman koji može da košta i oko 400 funti može imati neželjene efekte.

Trend lepote može ostaviti kožu u modricama i prekrivenu mrljama krvi, a jedna "TikTok" korisnica, sa skoro 10.000 pratilaca, koja je imala tretman, rekla je da je „izgledala kao apsolutni ludak na večeri“.

@donatsuyang Looked like an absolute lunatic at dinner tonight w dried blood and bruises on my face 🤡 #skin #skincare #skinbooster #rejuran #kbeauty #salmondna #koreanskincare #dermatologist ♬ original sound - Doona✿

Pokazala je svoje lice nakon injekcije, koje je bilo prekriveno malim grudvicama, mrljama sasušene krvi i malim modricama.

- U osnovi, sperma lososa je jednaka bebinom licu i to je ono kroz šta moram da prođem za sada. Imam male izbočine i modrice na licu. Ali lepota je bol, jesam li u pravu? - kaže ova dama.

Estetska medicinska sestra iz Sarija sa nešto više od 1.000 pratilaca takođe je objavila svoje lice odmah nakon što je dobila tretman ispod očiju. Iako se na snimku vidi da su joj oči vidno otečene, rekla je da je tretman izazvao „minimalni“ bol i da ga „jedva oseća“. Dodala je da je imala "mali otok"' koji je te večeri nestao i potpuno nestao do trećeg dana, prenosi "Dailymail.co.uk".

Tu je još jedan "TikTok" video koji je postavio neko sa više od 4.800 pratilaca i pokazao je kako dobija injekcije u klinici. Nakon tretmana lice je bilo kvrgavo i obliveno krvlju. Međutim, na kraju videa je podelila svoju kožu bez mrlja, potpuno zaraslu.

Deleći svoje iskustvo na "TikTok-u", @donatsuiang, koja ima više od 9.900 pratilaca, rekla je da je „izgledala kao apsolutni ludak“ tokom jednog izlaska jer je imala „osušenu krv i modrice“ na licu.

Dženifer Aniston losos Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Zagovornici tertmana kažu da polinukleotidi nude "prirodnu" alternativu drugim tradicionalnim "podešavanjima" kao što su botoks i filer. Neki lekari tvrde da je bezbedniji od drugih kozmetičkih injekcija, koje su povezane sa spektrom komplikacija uključujući začepljene krvne sudove, kvrgavu kožu i infekcije.

Obično se koriste prečišćeni i sterilisani molekule DNK ekstrahovani iz sperme lososa ili pastrmke, poznate kao polinukleotidi koji imaju antiinflamatorne efekte. Kada se polinukleotidi, molekuli DNK ekstrahovani iz riblje sperme, ubrizgavaju u ljudsku kožu, aktiviraju se fibroblasti, rastegljivi molekuli koji se nalaze u koži i pomažu u održavanju strukture

Sektor estetike u Južnoj Koreji koristi tretman više od jedne decenije, ali sada postaje sve popularniji među zapadnim slavnim ličnostima, prenosi "Dailymail.co.uk".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kim Kardašijan u Beloj kući na sastanku sa potpredsednicom SAD: Bori za reformu pravosuđa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota