• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Petominutni trik Sindi Kraford za izvajane noge bez celulita: Jutarnja rutina koja joj pomaže da ostane vitka

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši model verna je ovom "tretmanu" dugi niz godina

  • 0
Sindi Kraford Foto: Yu Tsai / BEEM / Beem / Profimedia

Američki bivši model Sindi Kraford (58) oduzima dah na kojem god događaju da se pojavi. Izvajana figura je njen zaštitni znak, a i u šestoj deceniji jako vodi računa o tome kako izgleda i kako se predstavlja svetu.

Ono po čemu su modeli prepoznatljivi jesu duge noge i mnogi će reći da je za to zaslužna genetika ili čak i novac kojim plaćaju skupocene tretmane uz pomoć kojih im noge izgledaju negovane i zategnute. Međutim, to nije slučaj i sa Sindi jer je ona godinama verna jednom "tretmanu" - suvom četkanju.

Nije to ništa teško, jer izgleda kao kada kašikom mutite po činiji i ne treba vam posebna tehnika. U pitanju je drevna ajurvedska tradicija i ide od nožnih prstiju pa sve do vrata i to četkanje četkom mekih dlaka.

Glavna svrha suvog četkanja jeste poboljšanje cirkulacije, stimulisanje limfnom sistema kao i smanjenje zadržavanje vode, piše "Telegraph". Međutim, ako ga svaki dan praktikujete recimo pre jutarnjeg tuširanja, onda može pomoći i u smanjenju celulita, boljem varenju i popravljanju raspoloženja. Upravo tome je verna i prelepa Sindi i misli da je najpotcenjenija velnes rutina.

- Opsednuta sam suvim četkanjem. Mislim da je to odlično za limfu kao i za samu kožu - rekla je Sindi.

Holistički praktičar i aromaterapeut Aleksandra Soveral daje objašnjenje zašto je to dobro.

- Dok spavamo, toksini se skumuliraju u limfi ispod kože koji onda treba da putuju do limfnih čvorova da bi se očistili. Kada nam je san prekinut ili ne spavamo dovoljno, ovaj proces ne može biti završen pa se budimo otečeni i umorni. Suvo četkanje tela je pravi način da to popravimo omogućavajući koži i tkivima da se detoksikuju - rekla je ona.

Ona je dodala i da četkanje mora da se radi u pravcu srca što je put kojim limfa putuje. U suvom četkanju možete koristiti i neka ulja koja će dodatno pomoći u cirkulaciji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prelepa Sindi Kraford bez šminke u sauni pleni lepotom i krajem šeste decenije života

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota