• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Stanka je stavila filere i 365 dana prolazi kroz "pakao", lice joj se deformisalo: Nisu znali da mi pomognu

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Osećam odgovornost da ovu priču podelim javno"

  • 0

Fileri postali su još jedna tehnika estetskih korekcija i ulepšavanja u današnjem svetu. Odavno estetske korekcije nisu zadržane samo za svet poznatih ličnosti kojima je  interesu ili da izgledaju "bolje" za oči javnosti ili identično, zamrzavajući godine.

No, svako ima prava da za sebe učini ono što smatra najboljim, a pravilo ostaje isto - i fileri mogu izgledati odlično i prirodno, ako se uradi u meri koja odgovara proporcijama lica. Mnoge poznate ličnosti govorile su o tome kako fileri ne izgledaju dobro onda kada se ili neadekvatno ubrizgavaju, ako nisu kvalitetni i provereni, ali i ako se pretera sa njima.

Influenserka i modna dizajnerka Stanka Stojanović, mnogima poznata i kao Stankica, podelila je svoje iskustvo sa novim filerom koji je isprobala, ali zbog kog je prošla "pakao". Sve je to ispričala u novom i potpuno iskrenom videu. Ovo njena priča i upozorenje ženama da vode računa.

- Osećam odgovornost da ovu priču podelim javno. Početkom 2023. godine počela sam saradnju za dermalne filere Radiant - započela je ona u svom snimku.

Kako dalje govori, saradnja je bila korektna, iako je posle prvog snimka dobijala komentare da neki nisu zadovoljni ovim filerom. Međutim, nakon drugog puta apliciranja tog filera, Stanka navodi da je počela da oseća promene na licu i bolove. To je bio pokazatelj da je filer počeo da migrira. 

- Prva adresa na koju sam se obratila, jesu medicinske radnice koje su mi radile aplikaciju filera. Od tog trenutka sam popila toliku količinu kortikosteroida i antibiotika, da ti to ne možeš da zamisliš. Morala sam pod hitno da prestanem da ih pijem, jer mi je imunitet bio toliko narušen da sam počela da imam nuspojave. Samo ću reći da jedan lek koji sam ja pila u kombinaciji sa drugim antibiotikom je, recimo, terapija za tuberkulozu. Sve lekove koje sam pila apsolutno nisu dugoročno donosili da se moje zdravstveno stanje popravi. Ispostavilo se da Radiant, koji sarađuje sa brojnim doktorima, nema advekatnog lekara koji je u stanju da meni utvrdi dijagnozu.

Kada ste distributer nekog leka, vi morate da imate lekara koji u slučaju ovako nečega, preuzima odgovornost i leči vas. Radiant bi me izbegavao i nisu hteli da preuzmu odgovornost, a svremena na vreme bi slali neke poruke lažne podrške - navodi dalje Stanka.

Ona navodi da joj se stanje ubrzo znatno pogoršalo i fizički i psihički, a zbog situacije lečenje je preuzela u svoje ruke i uz pomoć stručnjaka koji se nisu našli na listi saradnika. Ceo taj proces trajao je više od godinu dana i Stanka tvrdi da ju je sve ovo ograničilo u radu, finansijski potpuno iscrpio, i da joj se stanje iz dana u dan pogoršavalo. Njeno odsustvo su mnogi primetili, a stanje u kom je Stanka bila nije joj dozvoljavalo toliku prisutnost i kreativnost.

U međurvremenu, Stanka je saznala da nije jedina koja je prošla kroz ovako nešto sa istim filerima i to joj je bio dovoljno jak okidač da iznese svoju priču javno.

- Ovo sam podelila da sutra neko ne bi došao u istu situaciju u kojoj sam se ja našla. Kao influenser osečćam dužnost da  treba ljudima da kažem da ne rade to sebi. Pre svega, vaša koža i telo trebaju zdrave navike i dobre ljude. S drugge strane, fileri su skroz okej, ali kada to rade stručnjaci od kojih imate garanciju - govori ona i dodaje za kraj da kada je išla dalje na preglede stručnjaka, utvrđeno je da žene, medicinski radnici, koji su joj aplicirali filere, to su uradile kako treba, ali da je ovo konkretno problem samog filera koji je ubrizgan.

Video koji je Stanka objavila dobio je mnogo pregleda za samo nekoliko sati, a ljudi joj masovno komentarišu pohvale i zahvalnost na iskrenosti i želje da se sve dobro završi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Le Cube: Tretman za lepotu lica u jednoj kocki

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota