• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Viralni trik za negu kože sa trljanjem belog luka na lice zaludeo internet: Stručnjaci upozoravaju da stanete

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najnoviji trend na TikTok-u u pokušaju da očistite akne, oslobodite se fleka i dobijete "stakleni ten" nije bezbedan za lice

  • 0

Stručnjaci upozoravaju sve na viralnu TikTok pomamu i novi trend u nezi kože u kojima influenseri obećavaju korisnicima da će imati kožu glatku kao staklo ukoliko koriste jednu biljku - iznura i spolja. Umesto toga, tvrde eksperti za negu, veća je verovatnoća da ćete završiti sa hemijskim opekotinama.

Naime, najnoviji trend u nezi kože koji vlada na društvenim mreža uključuje beli luk. Većina nas zna koliko je beli luk dobar za naše zdravlje – odličan antioksidans, koristi se za snižavanje krvnog pritiska i holesterola. Ali sada je našao svoj put u neobičnom TikTok trendu u kojima mnogi insistiraju na tome da su zahvaljujući ovom povrću napravili čuda sa svojom kožom.

@priscillathachh Results at the end🫶🏽 Garlic for clear skin🧄#hormonalacnejourney #garlicforacne #garlicandhoney #garlic ♬ feather on SNL - aimee ❀

Pod haštagom #garlicskin nizaju se video gde influenseri gutaju cele čenove belog luka ili ih razmazuju po licu. Naime, kako tvrde, žvakanje belog luka može da ukloni akne, smanji upalu i izbriše fleke sa kože. Oni koji ga primenjuju "lokalno" kažu da njegov visok sadržaj aluminijuma uklanja bubuljice.

@misspeytonsmith
🧄 got rid of my hormonal acne in 7 days & here’s why.
♬ original sound - misspeytonsmith

Ali uprkos snimcima pre i posle koji pokazuju dramatične transformacije kože, stručnjaci ipak upozoravaju da bi ovaj trend mogao da nanese više štete nego koristi.

- TikTok-ov najnoviji trend koji uključuje beli luk u vašu rutinu nege kože ne samo da je pogrešan, jer on nema sposobnost da očisti vaše akne, već bi mogao da izazove i ozbiljna oštećenja površinskih slojeva vaše kože - ističe Lesli Rejnolds, stručnjak za njegu kože. Ona dodatno upozorava da nanošenje belog luka direktno na kožu može da dovede do iritacije kože i hemijskih opekotina: - Time bi pogoršali već postojeću upalu uzrokovanu aknama, što dovodi do daljih nelagodnosti i oštećenja kože. Tu je takođe i rizik od post-inflamatornih ožiljaka.

Umesto da sledite takve trendove, Lesli preporučuje jednostavniju rutinu nege kože za one sa kožom sklonom aknama. Prekomerna upotreba previše proizvoda može zapravo da iritira kožu, a ne da je izleči.

- Svako iskustvo sa aknama, a samim tim i njihov tip kože, je različito tako da treba izbegavati pristup koji odgovara svima. Međutim, uključivanje nekih proizvoda pogodnih za akne kao što su salicilna kiselina i benzoil peroksid u vašu rutinu nege kože može da vam pomogne u smanjenju nakupljanja unutar pora na vašoj koži i borbi protiv bakterija kako bi se smanjile upale - ističe ekspert.

(Ona.rs / Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neprijatni miris belog luka na rukama je prošlost: Vrhunski trik za svaku domaćicu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota