• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana najvažnija modna noć u godini: Promenada stila na "Met gala" 2023 posvećen dizajneru Karlu Lagerfeldu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte šta su poznati obukli u čast nemačkog dizajnera

  • 0
APTOPIX 2023 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: Tanjug/AP

Modni svet se još jednom okupio u Njujorku na godišnjoj Met Gala - ove godine na temu preminule modne ikone Karla Lagerfelda.

Događaj, poznat po listi gostiju sa zvezdama i ekstravagantnoj odeći, uključivao je bisere, uštirkane kragne i crno-bele boje u čast dizajnera.

Sakupljanje sredstava za Institut za kostim u Metropoliten muzeju samo po pozivu ugostilo je oko 400 gostiju.

Za ovogodišnju temu, gosti A-liste su zamoljeni da nose odevne kombinacije koje odaju počast nemačkom modnom kreatoru, koji je preminuo u 85. godini 2019. godine.

Lagerfeld je bio kreativni direktor Chanel-a od 1983. do svoje smrti - i mnogi učesnici Met Gala-a su izabrali da nose klasičnu odeću francuske modne kuće u njegovu čast.

Ali drugi su radije pominjali voljenu mačku nemačkog dizajnera Choupette, koja je bila sinonim za Lagerfeldov izgled kao i njegove sunčane naočare i belokosi konjski rep.

Na crvenom tepihu ove godine su izdominirali pre svega Jared Leto u kostimu mačke, kao i svake godine očekivana Riana. Uz njih i drugi su se pokazali kao veoma kreativni i maštoviti u predstavljanju kostima i svoje vizije modnog kreatora.

Met Gala, ili Met Bal, formalno nazvan "Costume Institute Gala", je godišnja gala akcija prikupljanja sredstava koja se održava u korist Instituta za kostime Metropoliten muzeja umetnosti u Njujorku.

Gala se popularno smatra najprestižnijim i najglamuroznijim modnim događajem na svetu i "najvećom modnom večerom", za koje su pozivnice veoma tražene. Gosti su ličnosti za koje se smatra da su istovremeno relevantne za društvo u različitim profesionalnim sferama, uključujući modu, film, televiziju, muziku, pozorište, biznis, sport, društvene medije i politiku.

Met Gala, organizuje modni časopis "Vogue", a događaj se održava svake godine prvog ponedeljka u maju i predstavlja otvaranje godišnje modne izložbe Instituta za kostim koja se održava na Gornjoj istočnoj strani Menhetna.

Mnogi od prisutnih su prikazani na naslovnicama i stranicama Voga, a svake godine događaj slavi specifičnu temu te godine i daje ton svečanom odevanju tokom te noći. Tema noćašnjeg dogašaja za 2023. godinu je  naslovljena "Karl Lagerfeld: Linija lepote", koja odaje čast umetničkim doprinosima pokojnog nemačkog dizajnera i pratiti njegovu evoluciju.

Poznati gosti su se obukli u skladu sa temom večere. Pored britansko-američke novinarke i glavne urednice Voga Ane Vintur, koja predsedava Met Galom od 1995. godine, i koja se pojavila u društvu Bili Niga, od poznatih zvanica viđeni su glumice  Nikol Kidman i Penelopa Kruz, pop zvezde Dua Lipa i Rita Ora, kreatorka Donatela Versaći, teniser Rodžer Federer i mnogi drugi. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota