• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kijanu Rivs ima životnu priču koja će vas inspirisati: Velike tragedije nisu uspele da ga slome

Vreme čitanja: oko 4 min.

Njegov život je postao komplikovan kada je imao samo tri godine

  • 0
Kijanu Rivs, premijera filma "Džon Vik 4" u Los Anđelesu Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Kada bi neko jednog dana odlučio da snimi životnu priču Kijanua Rivsa, verujemo da bi film osvojio srca publike, ali i Oskar. Holivudski glumac Kijanu Rivs može da se ponosi svojom bogatom filmskom karijerom na kojoj je godinama pomno radio.

Međutim, iza tog šarmantnog i dobroćudnog lica krije se bolna prošlost.

Kijanu je rođen 2. septembra 1964. godine kao sin Patriše Tejlor i oca Samjuela Rivsa koji je veći deo života proveo iza rešetaka jer je dilovao herion.

Napustio ih je kada je glumac imao samo tri godine.

Njegova majka je ostala samA sa Kijanuom i njegovom sestrom Kim. Iako je bila kostimograf, navodno je u to vreme radila kao striptizeta, piše "Medium".

Tročlana porodica je menjala mesto boravka više puta, a za to vreme, njegova mama je čak tri puta stala na "ludi kamen".

Kao tinejdžer, Kijanu se borio sa disleksijom i sklonošću da se ne pokorava autoritetu, zbog čega je na kraju napustio školu. U intervjuu za "Todai", Kianu je novinaru rekao da "nije imao tradicionalni put jer je promenio četiri srednje škole" tako da je ceo ovaj period za njega bio prilično težak. Glumac nikada nije završio srednju školu.

Sa 9 godina je zavoleo glumu

Sa samo devet godina stao je na pozorišne daske, potom su ga angažovali i za snimanje reklama.

Prvu zapaženu ulogu ostvario je u filmovima "Na obali reke" i komediji "Bill & Ted’s Excellent Adventure". Usledio je i "Moj privatni Ajdaho", ali veliku popularnost je stekao kada je glumio u akcionom trileru "Brzina" iz 1994. godine, u kom je razvio posebnu hemiju sa Sandrom Bulok.

Blokbasteri poput "Paklenog talasa" i "Đavoljeg advokata" samo su se nizali. Međutim, najveću slavu ipak je stekao 1999. godine ulogom u filmskoj trilogiji "Matrix", jednom od najvećih filmskih projekata naučne fantastike. Trilogija je zaradila impresivnih 463,5 miliona dolara, bila je nominovana za više nagrada i osvojila je četiri Oskara.

Tragedije koje su obeležile njegov život

Njegova sestra Kim je 1991. godine obolela od leukemije, a Kijanu je prodao svoju kuću i kupio novu kako bi joj bio bliži. Glumac je kuvao svojoj sestri, čistio kuću i brinuo se o svemu.

Kim Rivs je u intervjuu za "People" rekla da je njen brat njen princ, piše "Fandomwire".

Godine 1993. Kijanu je izgubio svog najboljeg prijatelja - glumca Rivera Feniksa koji se predozirao. Kijanu je više puta govorio koliko mu je teško pala smrt prijatelja, i ne sluteći šta mu život sve sprema.

Naime, Kijanu je 1998. godine otpočeo svoju vezu sa glumicom Dženifer Simi. Već sledeće godine Dženifer je ostala u drugom stanju. Međutim, kako se njihova devojčica, koju su nazvali Ava Arčer Rivs, rodila pre vremena, ubrzo je umrla.

Smrt njihove ćerke snažno je uticala na oba roditelja. Oboje su se na svoje načine borili sa tugom, ali kako Dženifer nije mogla da se izbori sa depresijom, par se rastao, ali su ostali u prijateljskim odnosima.

Sledeći veliki gubitak Rivs je imao samo 18 meseci kasnije, kada je Dženifer izgubila život u saobraćajnoj nezgodi. Ona i glumac su navodno obnovili svoju romansu neposredno pre njene smrti, piše "Hellomagazine".

Upkos svemu - smogao je snage da nastavi dalje, da živi i radi.

Veliki glumac i još veći čovek

U Holivudu je poznat po tome što je uvek davao više nego drugi. Tako je od sveukupno 114 milliona dolara zarađenih tokom snimanja "Matrixa", čak 80 miliona dao ekipi za specijalne efekte i šminku.

Osim toga, jednom prilikom je pomogao radniku koji je gradio filmski set "Matrixa". Taj čovek, naime, bio je jako siromašan i jedva je izdržavao porodicu. Kada je Kijanu čuo njegovu priču, dao mu je bonus od neverovatnih 20.000 dolara.

Prema rečima jednog od svedoka s filmskog seta, Kijanu je bio jedan od retkih koji se potrudio da zapamti imena svih ljudi na snimanju. Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na više od 360 miliona dolara, Kijanu se vozi podzemnom železnicom. Ne živi u vili, nema telohranitelje.

U septembru 1997. godine paparaci su fotografisali Rivsa u zapadnom delu Holivuda kako sedi uz pločnik i druži se s beskućnikom.

Čim u metrou ugleda ženu, bez oklevanja ustaje i nudi joj da sedne. Izuzetno poštuje žene, ali i njihov privatni prostor. Na društvenim mrežama dele se fotografije na kojima je vidljivo kako Kijanu ne naslanja ruke na žene s kojima se fotografiše.

Srećan u novoj ljubavi

Kijanu je već duže vreme u vezi sa Aleksandrom Grant, koja je često na meti kritika zbog izgleda, odnosno sede kose.

Kijanu Rivs i Alekandra Grant su se upoznali 2009. godine na jednom od društvenih događaja. Odmah su se sprijateljili na osnovu interesovanja za umetnost. A 2011. godine njihov prvi zajednički projekat ugledao je svetlost - Rivs je objavio knjigu pesama, a Grant ju je ilustrovala.

Pet godina kasnije, 2016. godine objavili su ličan rad pod nazivom "Senke".

Grant i Rivs postali su poslovni partneri osnivajući izdavačku kompaniju "X Artists 'Books".

I konačno, 2019. godine na jednoj izložbi Aleksandra i Kijanu nežno su se držali za ruke, te je njihova veza time postala i javna.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Premijerno prikazan Matriks Uskrsnuće, Blitz film sprema još mnogo iznenađenja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On