• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leo Vudal je novo zapaženo TV lice: Nastavlja porodičnu profesiju

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegovo ime je postalo poznato poslednjih nedelja, zahvaljujući romantičnoj komediji "Jedan dan", Netfliksovoj adaptaciji istoimenog romana Dejvida Nikolsa

  • 0
Leo Woodall Foto: Anthony Harvey for / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tek je mart, a mi već imamo seriju koja je oduševila gledaoce. Bolje rečeno gledateljke. Osim što ih je radnja serije "Jedan dan" u isto vreme rasplakala i vratila nadu u pravu ljubav, moramo se složiti da je i glavni glumac validan razlog zbog kog je serija postala toliko popularna odmah po emitovanju.

Serija prati Dekstera (kojeg glumi Leo Vudal) i Ejmi (koju glumi Ambika Mod), koji provode noć zajedno nakon što su diplomirali. Radnja se proteže na period od 20 godina tokom kojih su oni bili najbolji prijatelji, totalni stranci i naposletku ljubavni par.

Pre uloge u Netfliksovom hitu od 14 epizoda, Vudal (27) je bio najpoznatiji po sporednoj ulozi u drugoj sezoni "Belog lotosa" kao Džek, harizmatični mladić iz Eseksa.

Iako njegov uspon do slave može izgledati rapidno, ono što je manje poznato je da Vudal dolazi iz porodice TV i filmskih veterana.

Glumčeva majka je išla u dramsku školu, gde je upoznala njegovog oca, glumca Endrua Vudala. Vudal (senior) je najpoznatiji po svojim pozorišnim ulogama.

U intervjuu za "W" magazin iz 2022. godine glumac je otkrio da je njegova pra-pra-pra-pra-prabaka Maksin Eliot, nadaleko poznata nema glumica i vlasnica pozorišta van Brodveja u Njujorku. Bila je najpoznatija po ulogama u filmovima "Fighting Odds", "From Dusk to Down" i "The Eternal Magazine".

Ranije ove godine, Vudal je za "Gardijan" rekao da je u početku bio "nervozan" zbog mišljenja njegove porodice o njemu kao glumcu.

- Uvek sam osećao lični pritisak da uspem. I uvek su bili divni i podržavali me - rekao je on.

Činilo se da je Leo Vudal predodređen da nastavi porodično nasleđe. Međutim, nije uvek želeo da bude glumac. Predomislio se kada se "navukao" na "Skins", britansku tinejdžersku emisiju objavljenu 2007. koja se pretvorila u kultni hit. Lik Džejmsa Kuka, kojeg igra Džek O’Konel, oduševio ga je i podstakao mu interesovanje za glumu. Isto se dogodilo i sa harizmatičnim Tomijem Šelbijem iz "Peaky Blinders", kojeg je Vudal imitirao kad god je mogao.

Inspirisan ovim kultnim britanskim televizijskim likovima, sa 19 godina upisao je dramsku umetnost, a zatim odlučio da se posveti porodičnoj profesiji. Njegovo ime je postalo poznato poslednjih nedelja, zahvaljujući romantičnoj komediji "Jedan dan", Netfliksove adaptacije istoimenog romana Dejvida Nikolsa. Nesumnjivo, ova uloga mu je otvorila vrata ka serijskim i filmskim projektima. I modnim, slobodni smo da konstatujemo.

Vudolove uloge pre ove serije i pre "Belog lotosa" mogu se prebrojati na jednu ruku. Debitovao je 2019. sa malom ulogom u "Holbi Sitiju", jednoj od najdugovječnijih dramskih serija BBC-a. Pojavio se u u dve epizode ​​serije "Vampirska akademija".

Tokom meseci snimanja, Vudal se zbližio sa svojom koleginicom Megan Fahi (koja je glumila Dafni Salivan u "Belom lotusu") i postao njen partner. Izuzetno diskretni po pitanju svog privatnog života, nisu uspeli da spreče uvek dovitljive paparace da ih zajedno fotografišu.

Par je tek skoro ozvaničio svoju vezu na društvenim mrežama, viralnom fotografijom na kojoj se oboje pojavljuju okrenuti leđima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miloš Timotijević o filmu "Poslednji strelac", saradnji sa Nenadom Jezdićem

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On