• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Zgodni pacovski dečko" je novi trend muške lepote i da, žene padaju na njega: Šta on podrazumeva?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mnoga najveća holivudska imena su pomogla u kovanju nove fraze, uključujući Timotea Šalameta, Džeremija Alena Vajta, Berija Kigana, Kirana Kalkina i Metija Hilija

  • 0
Josh O'Connor, Matty Healy i Džeremi Alen Vajt i Ratatouille Foto-kolaž: Tanjug/AP, TheImageDirect.com / The Image Direct /The Hollywood Archive/ Profimedia

Složićete se, pacovi nisu slatki nimalo, a kamoli da mogu tek tako da se učine simpatičnim dok bivaju štetočine. Pa kako je došlo onda do toga da na mrežama već trenduje nešto što se zove "zgodni pacovski dečko"??

I šta to uopšte znači i da li je ovo još jedna izmišljotina generacije Z?

Naravno da jeste, ali niko ne kaže da je na nju ograničena. Zapravo, najaktuelniji "zgodni pacovski momci" su milenijalci, a sigurno po ovom opisu ima i starijih. Reći ćemo samo - Vensas Kasel.

Da li je malo jasniji pravac u kome se krećemo?

Dakle, "zgodni pacovski dečko" je "prelepo ružnjikav dečko", čiji oblik glave i ušiju nije konvencionalno privlačan, ali mu se ne može odoleti. Njegovo lice nema ništa pojedinačno "prelepo", ali sve karakteristike zajedno daju dobru harmoniju. Na sve to ide i ponašanje, blago pogubljenog, ali simpatičnog momka, koji izgleda kao da nema veze sa ženama, ali vas baš to privlači.

Termin i sva ova objašnjenja nisu došla sama od sebe, prema mrežama, nastao je nakon premijere filma "Challengers" sa Zendajom u glavnoj ulozi i momcima koji savršeno odgpvaraju opisu - Majk Fejst i Džoš O’Konor kao ljubavna interesovanja Zendajinog lika, Taši Dankan, koja dominira njima na terenu i van njega. Pored dve zvezde filma, mnoga najveća holivudska imena su pomogla u kovanju nove fraze, uključujući Timotea Šalameta, Džeremija Alena Vajta, Berija Kigana, Kirana Kalkina i Metija Hilija.

Žene na internetu su ovaj termin već pretvorile u mejnstrim, pri čemu mnoge od njih izražavaju želju za partnerom sa kvalitetima "zgodnog pacova".

"Zgodni pacovski dečko" je u suštini način da se opiše mršavi, nekonvencionalno atraktivni tip koji ne otelotvoruje stereotipne atribute mačo muškarca. Ima više šiljastu, ugaonu strukturu lica koja je skoro poput pacova ili miša, fura neurednu kosu, nosi sportsku starinsku odeću, i obično je jako bled. Ovo je, ponavljamo, tip čoveka koji ne deluje kao da išta zna o ženama.

Ovi momci prihvataju svoj nekonvencionalan izgled i odvajaju se od otvorenog mišićavog, mačo seksepila koji se očekuje kako od muških poznatih ličnosti, tako i od običnih momaka. Uprkos svom ružnom imenu, ovaj trend bi zapravo mogao biti dobra stvar za samopouzdanje muškaraca, kao i za njihove izglede u svetu žena: "zgodni pacovski dečko" je zapravo najnoviji način na internetu za romantizaciju ili glamurizaciju onoga što je inače poznato kao sasvim normalan momak.

Većina muškaraca koji jednostavno ne liče na holivudske zvezde. Bar ne na Breda Pita.

Arhetip "zgodnog pacovskog dečka" je tako brzo zavladao i toliko se proširio na mrežama da je već svima jasno o čemu se radi, a neki se, očekivano vređaju, iako je prvobitna namena bila isticanje neke lebdeće harizme u ne tako mačo muškarcima.

Najverovatnije samo nema nikakav cilj, ali ako bismo tražili neku ponudu van trenutne izmišljotine, onda je to da se širi spektar privlačnosti i da joj se pridaju neki novi epiteti.

U svetu u kome se zalažemo za inkluzivnost, postoji nešto obećavajuće u vezi sa mnogim našim sklonostima. Dakle, da li nam je verovatno potreban bolji izraz da opišemo ovaj tip momaka? Da. Da li nam se sviđa što ovaj tip momaka konačno dobija priznanje koje zaslužuju? Takođe da.

A i slatko je. Ima nešto u "prelepo ružnim muškarcima", a to znaju i svetske lepotice. Monika Beluči i Adriana Lima, da ne čačkamo dalje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Za njim žene uzdišu iako je na pragu 7 decenije: Bred Pit oborio s nogu na premijeri u Berlinu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On