• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najnovije fotografije Brusa Vilisa slamaju srce: Bolest sve više uzima danak

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Brus Vilis viđen u autu kako se vozi sa obezbeđenjem kroz Los Anđeles

  • 0
Bruce Willis, Brus Vilis Foto: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuveni holivudski glumac Brus Vilis uslikan je kako se vozi kroz Los Anđeles sa svojim telohraniteljem, što je prvo njegovo dokumentovano pojavljivanje u javnosti nakon mnogo vremena, otkako vodi zdravstvenu bitku sa afazijom i demencijom.

Vidno osedeo i mršav, šezdesetdevetogodišnji glumac, sedeo je na suvozačevom sedištu u vozilu sa crnom kapom na glavi i u košulji na horizontalne sive pruge. Ugledan je kako gleda u bočni retrovizor vozila, kako svedoče očevici.

Bruce Willis, Brus Vilis Foto: Javiles/Bruce / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Fotografije su usledile nedeljama nakon što je Rumer objavila priču o svom tatu na Instagramu, 22. avgusta, gde je podelila sliku kako drži oca za ruku, i gde je odgovarala na pitanje o tome kako se glumac ponaša dok se bori sa svojim zdravstvenim problemima.

- On je sjajan. toliko ga volim. Hvala - napisala je Rumer koja je u objasnila još u maju da je njen otac "dobro" i da se zbližava sa njenom jednogodišnjom ćerkom Luetom: - Lou je tek počela da hoda, pa mu je prišla, i to je bilo tako slatko, jer je moj tata baš to - tata dovjčica. Tako je sladak sa njom.

Rumer je zajedno sa ostalim članovima porodice Vilis veoma angažovana da se proširi svest o tome kako je važno ponašati su u okolnostima kada imate i brinete o bolesniku ovog tipa.

- Naša ranjivost i transparentnost kao porodice u vezi sa tim kroz šta on i mi prolazimo veoma su važni. To može da utiče na druge porodice koje se na bilo koji način bori sa nečim sličnim ili da privučemo više pažnje na bolest u nadi da će se naći lek ili bilo šta što može da bude od koristi bilo kome drugom. Zaista mislim da je to važno - rekla je Vilisova ćerka.

Brus Vilis se više od dve godine potpuno povukao iz javnosti, otkako je njegova familija, uključujući njegove ćerke, suprugu i bivšu suprugu Demi Mur, izdali zajedničku izjavu putem Instagrama 30. marta 2022. godine u kojoj su objavili njegovu dijagnozu afazije. Tada su saopštili da ova holivudska ikona „ima neke zdravstvene probleme i da mu je nedavno dijagnostikovana afazija, što utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

- Kao rezultat ovoga i uz mnogo obzira, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila. Ovo je zaista izazovno vreme za našu porodicu i veoma smo zahvalni na vašoj ljubavi, saosećanju i podršci. Prolazimo kroz ovo kao snažna porodična jedinica i želeli smo da privučemo njegove fanove jer znamo koliko vam on znači, kao i vi njemu. Kao što Brus uvek kaže: "Živi tako što jeste" i zajedno planiramo da uradimo upravo to - naveli su u saopštenju tada.

Porodica je naknadno izdala izjavu 16. februara 2023. u kojoj je najavila da je Villisu dijagnostikovana i frontotemporalna demencija (poznata kao FTD), nazvavši je "najčešćim oblikom demencije" i napomenuvši da "trenutno ne postoje tretmani za ovu bolest".

- Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da se pažnja medija može usmeriti na rasvetljavanje ove bolesti za koju je potrebno mnogo više svesti i istraživanja.Brus je oduvek verovao u korišćenje svog glasa u svetu da bi pomogao drugima i da bi javno i privatno podigao svest o važnim pitanjima. U našim srcima znamo da bi – kada bi mogao danas – želeo da odgovori tako što će skrenuti globalnu pažnju i povezati se sa onima koji se takođe suočavaju sa ovom iscrpljujućom bolešću i kako ona utiče na tolike pojedince i njihove porodice - napisali su u drugom saopštenju.

Klinika Mejo definiše afaziju kao "stanje koje utiče na vašu sposobnost komunikacije" koje "može da utiče na vaš govor, kao i na način na koji pišete i razumete govorni i pisani jezik". Glumčeva porodica nije objavila šta je izazvalo njegov napad sa afazijom, koja ima niz potencijalnih uzroka. Stanje može da se javi nakon povrede glave ili moždanog udara, ili može biti prethodnik tumora na mozgu ili Alchajmerove bolesti. Pacijenti koji žive sa ovim stanjem obično se leče logopedskom terapijom i uče o načinima neverbalne komunikacije.

(Ona.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ćerka na Brusov rođendan podelila dirljiv snimak dok je još bio dobro

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On