• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zgodan, lep, poželjan, ali i prepametan! Ovaj srpski glumac ima IQ skoro kao Tesla, član je Mense

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovo treba da bude najponosniji!

  • 0
Beogradsko dramsko pozorište, Zaljubljeni Šekspir Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Trenutno jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije je svakako Luka Grbić. Zapazili smo ga u "Južnom vetru", a onda je nastavio da niže uspehe i iznenađuje nas u novim ostvarenjima. To je publika prepoznala i nagradila, te je Luka dobio nagradu za debitanta godine na festivalu "Filmski susreti" u Nišu.

Posle toga, usledile su uloge u serijama "Biser Bojane", "Košare", dok ga trenutno ga gledamo kao Ivana Tomovića popularnoj seriji "Tajna vinove loze".

Postao je neodoljivi plavušan o kojem maštaju brojne mlade dame, a svi iz sveta glume imaju isti stav – smatraju da da je za njega samo nebo granica.

Ali ono na šta je on sigurno najponosniji jeste intelekt.

Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu, organizacija koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i došao do 156 IQ, kako je rekao u jednom intervju, do one granice do koje radi ovaj test. Odmah je postao njihov član.

- Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je Grbić.

Kao mali zavoleo glumu

Luka Grbić rođen je 15. decembra 2000. godine u Beogradu.

Glumom je počeo da se bavi u Umetničnoj radionici Kesić, kao sedmogodišnjak. Kao polaznik te radionice igrao je u više predstava, dok je kasnije bio angažovan i na snimanju televizijskih reklama. Bio je voditelj Glumijade, prvog međunarodnog festivala dečje dramske igre, održanog u aprilu 2016. godine.

Ulogom mlađeg Maraša skrenuo je pažnju na sebe, a upravo angažman u "Južnom vetru" presudio je da upiše glumu. Imao je samo 18 i još je išao u srednju školu kada su mu se otvorila vrata sreće u šou-biznisu.

Paralelno sa završnom godinom Prve beogradske gimnazije, 2018. godine upisuje studije na FDU, gde je i diplomirao 2022. godine u klasi profesora Srđana Karanovića. Prvu profesionalnu ulogu u pozorištu, odigrao je u pozorištu Atelje 212 , u predstavi "Sin" pisca Florijana Zelera

Nakon "Južnog vetra", Luka je dobio priliku da se dokaže i u drugim projektima.

Iako je po profesiji glumac, ima sklonosti prema pisanju. Za završnu scenu predstave "Idiot" u režiji Ivice Buljana, napisao je svoj tekst koji opisije kao mantru.

Strastveni je vozač motora, a godinu dana nakon položenog vozačkog ispita na njemu je prešao put dugačak šest hiljada kilometara iako pre toga nije imao bilo kakvo iskustvo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Premijera predstave "NLO" održana u Ateljeu 212

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On