• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je žena na koju Britanija računa: Kejt Midlton slavi 42. rođendan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekada je lako osvojila britansku javnost, danas je, tvrde, osoba u čijim rukama može biti budućnost monarhije

  • 0
Kate Middleton Kejt Midlton Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da je uloga žene izuzetno važna u svakoj kući, svedoči i britanska kraljevska porodica. Otkako je postala njen deo, Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, osvojila je britansku javnost.

Postala je oličenje prefinjenosti dostojne tradicionalnog dvora, mnogi su u njoj videli dostojnu naslednicu čuvene Ledi Di, a poznato jer da je kraljica Elizabeta u nju imala veliko poverenje. Vremenom je njena uloga samo rasla, a danas mnogi smatraju da je čak  budućnost monarhije u njenim rukama. Bivši saradnici dvora tvrde da je Kejt baš „ono što treba kraljevskoj porodici“, pogotovo u "teškim vremenima".

U danima nemira, kada je najpoznatija britanska porodica bila zabrinuta zbog  objavljivanja memoara princa Harija, u vreme kada je trajala pravna bitka princa Endrua optuženog za seksualno zlostavljanje, 40-godišnja vojvotkinja od Kembridža videla se kao ključna u oblikovanju budućnosti monarhije. Ona je željena konvencionalna struja koja je u Britaniji sve slabija a sve poželjnija.

- Kao što pokazuje skandal sa princom Endrjuom, monarhiji su očajnički potrebni uverljivo konvencionalni kraljevski ljudi -  rekao je svojevremeno za "Njujork post" Patrik Džefson, bivši šef kabineta princeze Dajane, i dodao da nije preterivanje da budućnost Vindzora leži u rukama Kejt Midlton, prenosi "Daily mail".

Betan Holt, autor knjige "Vojvotkinja od Kembridža: Decenija modernog kraljevskog stila", rekla je za publikaciju da „izgleda da postoji kampanja da vojvotkinja od Kembridža postane porodična „globalna zvezda”, dodajući da je Kejt pametna u svom „proračunu” da održi živo sećanje na Dajanu.

Kejt bez izuzetka nosi čuveni prsten princeze Dajane, koji je dobila za veridbu i time pokazuje konstantno poštovanje prema nekada voljenoj princezi naroda.

Dolaskom Megan Markl u kraljevsku porodicu i nakon raskola koji je nastao Kejt je bila stabilna figura, što je javnosti bilo potrebno.

Kraljevski stručnjak i biograf Kejti Nikols rekla je da kraljica Elizabeta (95) „uveliko cenila“ rad vojvotkinje od Kembridža i da se na nju oslanjala „više nego ikad“ usled kraljevskih skandala.

Od devojke koja je bajku pretvorila u stvarnost i bez kapi plave krvi sa princem stala pred oltar, Kejt Midlton se uzdigla do žene koja bi mogla da kroji dalju istoriju sveta.

Tokom njenog procesa sazrevanja, mogala se pratiti geneza stila, od "devojke iz komšiluka" do princeze. Danas majka troje dece, Kejt je utvrdila svoju ulogu važnog člana kraljesvke porodice.

Sudeći po naklonosti kraljice Elizabete II, preostaje da vidimo da li će učenik prevazići učitelja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak princa Vilijama i princeze Kejt sa decom u Vestminstersku opatiju na ceremoniju krunisanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona