• 0
 ≫ 

Medicinska sestra trči maraton u uniformi: Ima veliki razlog za to

 ≫ 

Nakon borbi u crvenoj zoni bolnica koje su zbrinjavale obolele od korona virusa, mentalno zdravlje mnogih lekara i tehničara je postalo ugroženo

  • 0
Trčanje, šetnja, hodanje Foto: Shutterstock

Sem Roker je odabrala neobičnu odeću u kojoj će trčati na ovogodišnjem Bostonskom maratonu: svoju medicinsku uniformu. Registrovana medicinska sestra na klinici za uho, grlo, nos nada se da će oboriti Ginisov svetski rekord za "Najbrže trčanje maratona u uniformi medicinske sestre" (da, to postoji), kako bi prikupila novac za "The American Nurse's Foundation" i podigla svest o trenutnoj krizi mentalnog zdravlja među zdravstvenim radnicima.

Tokom protekle dve godine, Sem je iz prve ruke bila svedok i iskusila kako je pandemija Kovida 19 uticala na mentalno zdravlje zdravstvenih radnika. Jedna priča koja ju je pokrenula na akciju bila je priča njene bliske prijateljice, koja je bila pomoćnica lekara. Pre pandemije, njena prijateljica je radila u pedijatrijskoj bolnici, ali je početkom 2020. godin njen sprat pretvoren u jedinicu za kovid- 19 za odrasle.

- Ova promena je bila potpuno strana i zastrašujuća. Ona je bila tako hrabra - kaže Sem i dodaje: - Svoj život je mesecima stavljala na kocku da bi se brinula o svojim pacijentima. Sada pati od PTSP-a, anksioznosti i depresije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Sam Roecker (@samroecker)

- Živim u Filadelfiji, gde sam registrovana medicinska sestra i student na Univerzitetu Pensilvanije. Trčim na daljinu još od srednje škole i nastavljam da se takmičim. Skoro svaki dan se budim za jutarnje trčanje pre smene na klinici, a zatim pokušavam da istrčim još više kilometara nakon toga, sa prijateljima.

- Tokom poslednje dve godine, bila sam svedok i lično iskusila efekat koji je pandemija imala na mentalno zdravlje i dobrobit zdravstvenih radnika. Ovog aprila, kombinujem svoje dve strasti i pokušavam da oborim svetski rekord za "Najbrže trčanje maratona u uniformi medicinske sestre" na Bostonskom maratonu 18. aprila 2022.

Svugde u svetu zdravstveni radnici su se susreli prvenstveno sa rizikom od zaraze, a potom sa mnogim drugom izazovima koje nepoznata bolest nosi. Sem trči trku svih njih.

Video: Pirotski Forest Gamp: Vladimir Savić maratonac i u 78. godini

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona