• 3
 ≫ 

Supermama sa Malavija: 23-godišnja žena majka je 37 dece, svi žive u jednoj kući

 ≫ 

Jedna 23-godišnja Malavijka preuzela je težak zadatak da odgaja 37 dece, od kojih većinu nije rodila. Svi oni trenutno žive u maloj kući, ali ona je pronašla genijalan način da ih sve smesti

  • 3
Tusaiwe yana majka 37 dece Printskrin: Instagram/tusaiweyana

Podizanje čak i samo jednog deteta nije lako za većinu ljudi, a odgajanje dvoje je dvostruki izazov, posebno ako su rođeni u isto vreme.

A sada zamislite da odgajate 37 dece u rasponu od pet meseci do 16 godina.

Takav život živi korisnica "Tiktok-a" Tusaive Mkhondia, i, ono što je još važnije, ona to radi svojom slobodnom voljom. 

@tusaiweyana She is amazing and she is now back in school ♬ this is what you came for - speed up songs
Smestiti toliki broj dece nikako ne može da bude lako. Ali, kako piše Amo Mama - gde postoji volja, postoji i način. I Mkhondia ga je našla.

Nedavno je 23-godišnja žena podelila snimak koji je postao viralan u aplikaciji "Tiktok" i ljudi su je hvalili za nesebičan život koji živi. U video klipu, koji je sakupio više od milion pregleda, ona je svoje gledaoce povela u mali obilazak mesta koje svih 37 dece i ona sama nazivaju domom.

Prvi deo koji je pokazala bila je dnevna soba koja je bila postavljena jednostavnim presvlakama i malim televizorom. Iako je prostor delovao prijatno, jasno je da bi samo nekoliko dece moglo da se smesti u njega odjednom.

@tusaiweyana The award was ‘young woman of distinction’ ♬ Hi I'm Dory! - strawbwearyzvsp

Ona je nastavila da pokazuje svojim pratiocima još jednu od prostorija u kojima deca noću spavaju. Soba je bila samo nešto veća od dnevne sobe. U njoj su se nalazila četiri kreveta solidnog izgleda prekriveni ćebadima. Tu je bio i krevetac za bebe i stolica na kojoj su mogli da sednu oni koji nisu hteli da spavaju.

Soba je izgledala prozračno sa nekoliko prozora. Sledeće mesto koje je pokazala izgledalo je kao uređeno za žene jer je imalo ružičaste zavese napravljene od laganog materijala koji je prostoru davalo topao ružičasti sjaj kada je svetlost prolazila kroz njega.

@tusaiweyana Credit to our caregivers for the work they do to make all this get done 😊 ♬ Sugarsweet - Zach Sorgen

Soba je bila opremljena malim krevetom, a tu su bile i dve male stolice i sto uvučeni u ugao. Kao i prva, soba je delovala čisto, a na stolu se nalazio mali ružičasti monitor. Uz jedan zid stajalo je i nekoliko platnenih korpi srednje veličine i putnih kutija naizgled naslaganih odećom. Na drugom zidu nalazilo se nekoliko obrazovnih tabela za decu kako bi unapredili učenje.

@tusaiweyana I hope one day when we starting building the hostels we will have a laundry room. ♬ Motivational Background - Steeland

Kako je video išao dalje, ekranom je proleteo natpis koji je otkrio jedan od Mkhondiinih snova. U njemu je pisalo da se nada da će moći da se prošire i da dodaju još dece sa ulice, siročadi i napuštenih beba na rastuću listu koju već imaju.

Treća soba koju je Mkhondia pokazala korisnicima bila je najmanja koju je do sada prikazala u klipu. Mogla je da smesti samo dva mala kreveta postavljena jedan pored drugog sa jedva dovoljno prostora za noge između njih. Tu je bio i sto, dve stolice i veći monitor okrenut ka dečjem krevetu.

Kao i u prethodnim prostorijama, Mkhondia je postavila više edukativnih tapeta, uključujući jednu koja je prikazivala anatomiju muškog deteta i drugu koja je prikazivala slova abecede sa ilustracijama.

Poslednja soba koju je nesebična žena pokazala na snimku bila je daleko najotmjenija. Imala je najveći TV i ono što je izgledalo kao konzola za igranje.

@tusaiweyana Hope this year we will start building hostels🙏it’s not easy but I am just hoping for the better ♬ original sound - tusa

Ispred monitora je bila raspoređena gomila stolica i nije bilo teško pretpostaviti da su mnogi mališani uživali u druženju. U maloj sobi bila su dva kreveta srednje veličine, ukrašeni sa nekoliko meda, što ukazuje da je možda bio i jedan rezervisan za devojčice. U natpisu koji je podelila sa snimkom, Mkhondia je izrazila nadu da će ove godine početi da grade hostele i priznala da nije bilo lako, ali se nada da će se stvari zauvek preokrenuti.

@tusaiweyana Short version, note: I have time for myself and I do rest ! I have support aswell ! ♬ الصوت الأصلي - Angel

Jutarnja rutina 

Ovo nije prvi put da je Mkhondiin snimak postao viralan na TikTok-u. Prošlog meseca je sa decom podelila svoju jutarnju rutinu i mnogi su bili zadivljeni koliko je to izgledalo izazovno.

Za nju dan počinje u četiri sata ujutro, nakon čega priprema svu hranu i piće koje će deca jesti. To uključuje sendviče, tople večere i kutije za sokove. Kako Mkhondia kaže na snimku, ona je jedina zadužena da kuva obroke za decu mlađu od pet godina i da svako dete ima poslove koje mora da radi ujutru.

Vreme za spavanje počinje u 19 časova za stariju decu, ali tada počinje njena noćna smena sa bebama koje treba da nahrani.

- Moram da ih nahranim i promenim im pelene, a takođe moram i da se pripremim za posao i sledeći dan - objasnila je ova neverovatna mlada žena.

@tusaiweyana This is how i started my monday ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux

Njena priča

Mkhondia je započela svoj put kao negovateljica nakon što je sa 18 godina postala samohrana majka beskućnica. Ubrzo je otvorila svoju organizaciju i nazvala je "Nisi sama" (IANA) i od tada je primala decu kako dolaze. U junu je imala 33 dece, ali je broj nastavio da raste u poslednjih nekoliko nedelja. Sada čuva više od 37 dece.

- Nisu sva deca napuštena. Neki su siročad, neki imaju samo jednog roditelja, a neki oba roditelja, ali su ih ti roditelji napustili - objasnila je. Njeni pratioci na Tiktoku su je uvek hvalili za sjajan posao koji je radila, a nema sumnje da deca o kojima brine nikada neće zaboraviti njenu negu.

Video: Teuta je u lokdaunu otkrila promenu na dojci: “Radovala sam se lečenju, znala sam da ću ozdraviti”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Z

    27. jul 2022. | 19:29

    Pa.. Misim, koliko ih je ona rodila?

    Podelite komentar