• 0
 ≫ 

Zbogom, vetre u kosi: Kako je osoblje staračkog doma organizovalo poslednju bajkersku vožnju svojoj štićenici

 ≫ 

Nekoliko bajkera ​​pridružilo se 86-godišnjoj ženi, čineći njenu poslednju vožnju posebnom i nezaboravnom

  • 0
Motor Foto: Shutterstock

Život je kratak i nepredvidiv, a svaki trenutak na ovoj divnoj planeti može da bude naš poslednji. Međutim, taj život možemo da oplemenimo na toliko načina, a najlepši je, sigurno, ako širimo ljubav, veselje, radost i negujemo i brinemo jedni o drugima.

Sve što uradimo iz dobrote našeg srca nikada ne prođe nezapaženo. Bilo da se radi o jednostavnom pozdravu, toplom zagrljaju ili šoljici kafe koju podelimo sa nekim — dela ljubaznosti mogu poslužiti kao svetionici nade u vremenima tame i očaja. Upravo jedan takav gest poslužio je kao zračak sunca za stariju ženu u vreme kada joj je to bilo najpotrebnije.

Nora Boardman je 86-godišnja dama iz grada Oberlina u američkoj državi Ohajo, koja je poznata po tome da baš nije druželjubiva niti preterano voli svoje vršnjake. Međutim, u hospiciji u kojoj je smeštena, osoblje sa kojim se jedino druži primetilo je zanimljive priče iz njene njene prošlosti, a kako prenosi portal "Amo Mama", jedna je naročito privukla njihovu pažnju.

U ovoj ustanovi za smeštaj osoba koje pate od teških i neizlečivih bolest, u kojima štićenici žive do svoje smrti kako bi im se pružila najbolja moguća nega, Boardmanova je ispričala svojim negovateljima da je u mlađim godinama bila strastveni vozač motocikla.

Intrigirani njenim pripovedanjem od o motociklu koji poseduje i brojnim vožnjama na koje je išla, u subotu 10. septembra 2022, lokalna neprofitna organizacija iz Ohaja i osoblje hospicija u kojoj je smeštena odlučili su da joj prirede veliko iznenađenje koje nikada neće zaboraviti. Naime, starački dom i bratski red orlova Eliria okupili su se da ovoj 86-godišnjoj ženi upriliče poslednju vožnju motorom.

Medicinska radnica Oktavija Mejnard, koja je veoma uživala slušajući Bordmanine uzbudljive priče o njenom "Harliju 883", podelila je utiske sa ovog događaja na na društvenim mrežama. Na slikama i video snimcima prikazana je grupa ljudi koja pomaže baka Nori da iz invalidskih kolica uđe u prikolicu Harlija.

I nekoliko drugih bajkera ​​pridružilo se 86-godišnjoj ženi u vožnji, kao pratnja, što je njen oproštajni krug od vetra u kosi učinio posebno nezaboravnim. Mejnard je izajavila da je događaj bio veoma upešan, a da se starica fenomenalno provela.

- Ovo je na kraju bilo mnogo veće nego što sam ikada sanjala da će biti. Nora je rekla da je vožnja bila neverovatna, divna, fantastičan. Najbolji dan ikad. Toliko ljubavi iz zajednice - napisala je negovateljica.

Toni Psaltis, koja je takođe bila deo ove posebne prilike za baka Noru, izjavio je:

- Kladim se da Nora ima neke prilično fascinantne i zabavne priče iz svoje prošlosti. ​​Bila mi je čast što sam učestvovao u ovom značajnom događaju. Iskreno hvala svima koji su došli na Norinu vožnju. Bilo je neverovatno - prenela je svoje utiske Psaltis.

Video: Humani bajkeri Vranja: Vozili i prikupljali novac za lečenje malog Vukana

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona