• 0

Kim Bejsinger puni 69 godina: Glumica zavidne karijere otvoreno o borbi sa paničnim napadima

Glumica koju su nazivali i najlepšom ženom na svetu slavi 69. rođendan

  • 0
Kim Basinger, Besindžer

Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Kim Bejsinger je američka filmska glumica sa švedskim i irskim poreklom. Rođena je 8. decembra 1953. godine i danas puni 69 godina.

Rođena je kao treće dete u porodici, a još odmalena je govorila kako će postati glumica. Kao tinejdžerka je plivala, plesala, vežbala gimnastiku, a sa 16 godina je pobedila na takmičenju "Miss Junior", kada je izvodila pesmu iz mjuzikla "My Fair Lady", piše "Wikipedia".

Karijera

Početkom 1970-ih seli su u Njujork, gde počinje da radi kao fotomodel, a između revija počinje da pohađa časove glume. Tokom 1976. godine Kim se seli u Los Anđeles, gde doživljava prvi panični napad nakon čega šest meseci nije izlazila iz kuće.

Veliku pažnju na sebe je sklrenula 1983. godine kada se pojavila na naslovnici "Plejboja", pa je usledila uloga Bondove devojke sa Šonom Konerijem kao Džejmsom Bondom.

Erotska zvezda postaje 1986. godine nakon filma "Devet i po nedelja" sa Mikijem Rurkom.

Nakon toga dolazi period krize u privatnom životu, promašene investicije, objava bankrota.

Brak sa Alekom Boldvinom

U maju 1990. godine Kim upoznaje Aleka Boldvina na setu snimanja filma "The Marrying Man".

Venčali su se u avgustu 1993. godine, a rastali su se 2000. Alek je tada okrivio advokate i psihologe Kim Bejsinger rekavši da nju najmanje krivi za razvod. Kasnije je u svojoj knjizi pisao o sedmogodišnjoj bici za starateljstvo nad Ajrled, kazavši da je Kim potrošila ogromnu sumu novca da bi osporila njegov roditeljski pristup zajedničkoj ćerki.

Uprkos razvodu Alek je radio sve kako bi ostao u životu svoje ćerke Ajrlend.

Nakon porođaja Kim je patila od agorafobije (strah od otvorenog prostora) i povlači se iz javnosti sve do ponude za film "Poverljivo iz L.A" 1997. godine. Za ulogu u ovom filmu Kim je dobila Oskara i postaje jedna od najbolje plaćenih glumica u Holivudu, ali se nakon ovoga ponovo povlači jer se brak sa Boldvinom raspada.

Kim je i u svojoj primarnoj porodici imala problema. Dugo nije bila u kontaktu sa majkom i najbližima, a njen otac i najmlađa sestra Ešli bili su jedini članovi porodice koji su bili pozvani na njeno venčanje 1993. godine. Međutim, izgleda da je tokom 2015. godine došlo do pomirenja jer je majka En za "Radar onlajn" rekla da očekuju Kim da dođe za Božić.

Borba sa agorafobijom

Glumica je u maju ove godine u intervjuu priznala u podkastu koji vodi Džejda Pinket-Smit "Red Table Talk" da se borila sa agorafobijom. Objasnila je to kao poremećaj zbog kojeg je izbegavala javna mesta, ali i mesta i situacije koje izazivaju paniku.

- Morala sam iznova da učim da vozim, godinama nisam htela da vozim kroz tunele u Malibuu. Sve me je to činilo nervoznom, za sve sam morala da se mučim da shvatim šta treba da radim - rekla je Kim.

- Nisam izlazila iz kuće, nisam išla na večere. Zaista je užasno kad osoba koja je živela kao ja ne zna šta se događa. Sve se ugasilo u meni - dodala je.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona