• 0

Mnogi veruju da je Barbara Volters promenila sudbinu svojih koleginica: 50 godina je radila ispred kamere

U istoriju je ušla kao prva žena koja je bila deo voditeljskog para u večernjim vestima, što je do tada bila pozicija isključivo za muškarce

  • 0
Barbara Walters, Volters Foto: Tanjug/AP

Jutros je u skoro svim domaćim i svetskim medijima odjeknula vest da je u 93. godini preminula Barbara Volters, američka novinarka i TV voditeljka i prva žena koja je postala velika zvezda na američkoj televiziji.

U toku svoje duge karijere, Barbara je ostala upamćena po intervjuima koje je vodila sa veoma važnim i bitnim ljudima, a upravo ju je njena profesionalnost dovela do statusa zvezde.

Barbara je ispred kamere provela punih 50 godina, a do svoje 84. godine je nastavila da se pojavljuje u emisiji "The View". U intervjuima "jedan na jedan", bila je najpoznatija po tome što je uspevala da navede sagovornika da joj govori o privatnom životu, piše NYtimes.

Detinjstvo i početak karijere

Barbara Volters je prema zvaničnim podacima rođena 1929. godine u Bostonu. Međutim, zanimljivo je to što je Barbara uvek govorila da je dve godine mlađa, odnosno da je rođena 1931. godine.

Njen otac je radio kao producent u Brodveju. Zbog profesije svog oca odrasla je u neposrednoj blizini poznatih, te joj je to mnogo pomoglo kasnije u karijeri.

Počela je da radi na NBC-u 1961. godine. Međutim, 1976. godine napušta NBC i odlazi u ABC gde je radila kao kovoditelj večernjih vesti sa Harijem Risonerom. Inače, u istoriju je ušla kao prva žena koja je bila deo voditeljskog para u večernjim vestima, što je do tada bila pozicija isključivo za muškarce.

Prelazak u fotelju kovoditelja učinio ju je ne samo novinarkom najvećeg profila u istoriji televizije, već i najplaćenijom voditeljkom vesti. Godine 1984. postala je stalni kovoditelj emisije zajedno sa Hjuom Daunsom, njenim starim kolegom. Barbara je postala poznata i po tome što je godišnje zarađivala milion dolara, što je u to vreme bila vrtoglava cifra.

Od 1979. do 2004. godine, Volters je radila kao kodomaćin i producent ABC novinskog časopisa "20/20". Godine 1997, Volters je kreirala i debitovala kao kovoditelj u emisiji "Gledište", dnevnoj tok-šou emisiji sa potpuno ženskim panelom. Ona se penzionisala kao kovoditeljka tog programa 2014. godine nakon 16 sezona, ali je i dalje bila izvršni producent.

Dobitnica je 12 Emi nagrada, od kojih je 11 dobila dok je radila na ABC televiziji.

Imala je 3 muža, a udavala se 4 puta

Barbarin prvi muž se zvao Robert Henri Kac, biznismen i bivši vojni poručnik. Njih dvoje su se venčali 20.juna 1955. godine u hotelu Plaza u Njujorku. Brak je poništen već posle 11 meseci. Li Guber, dramski producent i vlasnik pozorišta oženio je Barbaru 8. decembra 1963. godine.

Brak je potrajao do 1976. godine. Sa njim je usvojila ćerku, Žaklinu Dinu Gruber koja je rođena 1968. godine.

Njen treći muž se zvao Merv Adelson, direktor Lorimar Televizije. Venčali su se 1981. i razveli tri godine kasnije. Za njega se udala ponovo 1986. godine i ponovo razvela 1992. godine, piše Hollywoodlife.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona