• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je tafting: Tamara otkriva sve čari ovog kreativnog rada, koji od vas stvara moderne umetnike

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada svako može da dizajnira svoj tepih...

  • 0

Dizajniranje bilo čega zahteva strpljenje, zanat; to je umetnost. Bilo da se radi o odeći, nameštaju, dekoru za dom, sve zahteva dobro savladanu veštinu.

Masovna proizvodnja je sve veća, pa se tu gubi nit originalnosti i jedinstvenosti. Naročito ako pričamo o dekor komadima u domu.

Ono po čemu se naša sagovornica razlikuje od većine dizajnera u Srbiji je to što kreira ručno pravljene tepihe. Predstavljamo vam tafting tehniku pravljenja tepiha. Tafting tehnika je nešto novo na našim prostorima, malo ljudi zna šta je to, a čitav proces taftinga je veoma zabavan, objašnjava nam Tamara Bajić.

- Tepisi po ličnoj meri i dizajnu je nešto što je falilo da se pronađe kod nas - govori Tamara i dodaje:

- Jako je teško da i u Beogradu nađeš nešto što je drugačije, neki nestandardan dizajn. Tafting je baš super stvar, možeš da budeš kreativan koliko god želiš; bukvalno mogu da napravim bilo šta iz tvoje mašte.

Ono što naša sagovornica posebno ističe jeste to da su tepisi napravljeni od prirodnih materijala, od čiste vune. I za malo remek-delo, kaže, potrebno je samo dobro platno i da se izgubi strah, oslobodi kreativnost. Pored toga tu su dobar pritisak i popunajvanje šema i svi preduslovi za dobar proizvod su ispunjeni.


Radionica koju smo posetili u Šumicama, koju je Tamara organizovala da bi i druge upoznala sa čarima tafting, bila je popunjena. Svaki polaznik bio je početnik, a nama je delovalo kao da su već uveliko uigrani, jer su izgledali veoma vešto dok su pravili svoje prve tepihe.

Vikend-radionice će najverovatnije postati redovna stvar u Tamarinom planu za budućnost brenda:

- Kada sam počinjala sa ovim, morala sam da osmislim tehniku brzog pravljenja tepiha, tehniku koja je dobra ljudima koji nikada nisu imali priliku da prave tepihe u životu.

Želim da pomeram granice, ne želim da pravimo neke obične oblike, već čitava poenta zašto baš Merlinka, na primer, želim da pokažem maksimum koji može da se izvede kroz ovu tehniku.

Ceo intervju pogledajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona