• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lisa Kudrou ima evropsko poreklo, bolovala je tokom snimanja "Prijatelja", a sa 16 je imala operaciju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svima je najpoznatija kao Fibi Bufe u popularnom sitkomu iz 90-ih

  • 0
Lisa Kudrou Foto: Shutterstock

Lisa Kudrou (50), svima najpoznatija po ulozi simpatične Fibi u američkom sitkomu "Prijatelji", vrlo brzo je pobrala sve simpatije gledalaca.

Višestruki evropski koreni

Rođena je u Kaliforniji, najmlađa od troje dece (odrasla je sa bratom i sestrom) i dok je bila mala, sanjala je da postane lekar, kao njen otac. Trenirala je atletiku, dobro joj je išlo, ali nije istrajala u tome.

Odgajana je u jevrejskoj porodici, a ima belorusko, nemačko, mađarsko i poljsko poreklo. Njena prababa po ocu je ubijena u Holokaustu tokom progroma Jevreja.

Zanimljivo je da ona nije bila zadovoljna svojim nosem, pa je iskoristila letnji rasput kada je imala 16 godina i - operisala ga je. Da prijatelji ne bi primetili, planirala je da promeni školu, ali ipak nije. Posle toga joj se samopouzdanje popravilo, piše "Therichest".

Diplomirala je biologiju na Vasar koledžu, ali je u pubertetskim danima shvatila da to nije za nju i da želi da se bavi glumom. Prijavila se za audiciju za komedijsku grupu, ali je - odbijena!

Ipak, posle nekoliko godina je uspela da postane njihov član i pošto je stekla ugled nastupajući za njih, dobila je ulogu u niskobudžetnom filmu "Ženska soba". Kasnije su se uloge samo nizale.

Kortni Koks, Dženifer Aniston, Lisa Kudrou Foto: Instagram/jenniferaniston

"Prijatelji" su joj obeležili karijeru

Igrajući Ursulu Bufe u jednoj seriji, producenti su bili toliko očarani njenom glumom da su joj ponudili da igra Fibi Bufe u sitkomu "Prijatelji".

Igrala je u svih 238 epizoda i ispostaviće se da joj je to donelo najveću slavu. Kako je priznala, nije gledala seriju, ali i uopšte ne gleda ostvarenja čiji je deo jer ne voli da gleda sebe kako glumi.

Jednom prilikom je priznala da je tokom snimanja ove serije bolovala od telesnog dismorfnog poremećaja. To znači da je bila previše okupirana svojim telesnim nedostacima koji su minimalni ili jedva uočljivi.

Od novca zarađenog u ovom sitkomu, kupila je kuću od zapanjujućih 6.400 kvadrata na Beverli Hilsu, da bi nekoliko godina kasnije kupila još jednu, a imala je i penthaus u Par Sitiju.

Pre 26 godina se našla i na listi najlepših ljudi na planeti, a listu je sastavio magazin "People".

Dugo u srećnom braku

Sa piscem i voditeljem Konanom O'Brajenom je bila u vezi tokom 80-ih godina prošlog veka. Ipak, sreću je pronašla pored Francuza Mišela Sterna, sa kojim ima sina. Interesantno je da je, i dok je bila trudna, bila radno angažovana. Sa stomakom do zuba je snimala scene četvrte sezone "Prijatelja", što je pokazatelj da je veliki profesionalac.

Podržava razne organizacije

Veliki je filantrop i poznata je po akcijama koje organizuje i veliki deo svog bogatstva daje upravo na njih i na razne organizacije. Takođe promoviše rodnu ravnopravnost.

Lisa danas

Ova plavokosa glumica sebavi produciranjem i scenarijom. Procenjuje se da poseduje bogatstvo od 130 miliona dolara.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona