• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Životna priča Dijane Đoković: Kako je majka velikana uz trud i odricanje postala stub moćne porodice

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Volela je sport, a bila primorana da igra folklor; ljubav je pronašla na Kopaoniku, a za njenu porodicu je saznao ceo svet

  • 4
Novak Đoković,  Dijana Đoković Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Otkako je Novak Đoković postao javna ličnost, medije ne prestaje da zanima njegov privatan život. Hteli ne hteli, njegova porodica nije mogla da se krije, a posebno je sve zanimala majka Dijana.

Ona je rođena u Beogradu. Ima mlađu sestru Sandu, a zbog oca, koji je bio vojno lice, često je putovala. Četiri godine je provela u Nišu, pa kada se vratila u Beograd, upisala je novu školu, koja nije imala salu za fizičko. Zbog toga ih je profesor fizičkog terao da igraju folklor.

Kako je jednom navela, nije volela ovu aktivnost jer nije slušala narodnu muziku, ali vremenom se rodila ljubav prema folkloru.

Takođe, u mladosti je igrala odbojku i trenirala plivanje, a sa 11 je počela i da skija.

Završila je Hemijsku školu, a potom upisala Tehnološki fakultet, no uvidela je da to nije za nju, pa je prešla na Fakultet za fizičku kulturu.

Ljubav sa Srđanom za ceo život

Došla je na Kopaonik da skija i polaže za instruktora skijanja, a upoznala je ljubav svog života. Bio je to Srđan Đoković.

- Sportu sam uvek bila najbliža, takmičila sam se za Skijaški klub Kopaonik, u kojem su pretežno bila deca vojnih lica. Nisam imala pretenzija da budem prva, samo sam želela da budem na snegu. Suprug je fajter, on se ozbiljno takmičio, kao i njegovi brat i sestra. Na stazi smo se upoznali, kada sam došla da polažem za instruktora skijanja. On je već bio učitelj, a ja sam dobila svog učitelja za ceo život (smeh). Malo vežbam, ali tenis nikada ne igram. Probala sam, ali ne mogu, valjda sam izgubila volju od pranja silnih čarapa i majica (smeh) - rekla je Dijana Đoković, a prenosi "Sportal.blic.rs".

Nije trebalo mnogo da se rodi ljubav, još manje da stvore porodicu. Dobili su trojicu sinova - Novaka, Marka i Đorđa.

Držali su restoran na ovoj planini, pa su i dečaci tu provodili dosta vremena.

Put do uspeha uz mnogo žrtve

Kada su uvideli da Novak ima veliki potencijal za tenis, usledile su godine borbe.

- Bilo je trenutaka kada smo mislili da finansijski ne možemo da propratimo sve. Na kraju bismo se uvek nekako snašli. To je bio jedini način da uspe. On to nije znao i nije ni trebalo da zna. Nismo ga opterećivali i govorili da li imamo ili nemamo. Za njega se moralo stvoriti. Radila sam 17 godina u restoranu na Kopaoniku, po 10 do 16 sati. Pekla sam palačinke, bila u šanku, pravila pice... Srđan je putovao sa njim, a ja sam im slala sav novac koji bih zaradila. Na kraju se isplatilo, ali moglo je biti i drugačije - rekla je u intervjuu za "Večernji list" Dijana, prenosi "Telegraf.rs".

- Živeli smo njegov život. Bez ičije podrške, samo uz strahovitu žrtvu cele porodice. Proživeli smo 17 godina ludila, promenili pet stanova u Beogradu, nosili nameštaj koji bi se nakon petog seljenja razglavio. Imali smo cilj, da on postane ovo što jeste. A on je neverovatan u svakom pogledu - izjavila je Dijana za isti medij.

Požrtvovana majka koja je bila okružena četvoricom muškaraca uspela je da sa suprugom izvede trojicu sinova na pravi put.

Novak, Srđan, Dijana Đoković Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ponosna je na sve što su postigli u životu, a posle planetarnog uspeha Novaka Đokovića ostaće upamćena njena izjava:

- Bože, ja sam ovo dete rodila za ovaj narod, a najmanje za sebe.

Kako piše "Biografija.org", posebni su joj trenuci kada se cela porodica okupi i tada uživa u kuvanju jer voli da svima ugodi.

Sportski i damski stil u jednoj ženi

Kao majku najboljeg tenisera sveta najčešće je viđamo u ložama na teniskim mečevima, gde je dominantan stil oblačenja koji se najpribližnije može opisati kao ležerna, sportska elegancija. U posebnim porodičnim situacijama gospođa Đoković pokaže izuzetno dobar osećaj za modu kada su elegantne kombinacije u pitanju. U svakoj od njih dominantna je ipak skromnost koju ova žena u sebi nosi. 

Venčanje Đorđe Đoković Foto: Kobra

Na nedavnom venčanju najmlađeg sina Đorđa pobrala je sve simpatije za izgled. Tada se opredelila za dugu haljinu tamnoplave boje, kojom je opravdala dobar stil.

Danas redovno prati sina na turnirima i raduje se njegovim uspesima. Ne viđa se često u javnosti, uživa sa svoje troje unučadi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dijanu Đoković posebno pogodila jedna pesma na proslavi rođenja unuka: Novakova majka u sevdahu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Vdr

    7. jul 2023. | 09:41

    MAJKA koja je uložila celu sebe u porodicu i Novaka.Sa tolikim sinovima i muzem samo pranje i rad u kući je bio premnogo rada a tek posao u kafani, pa priprema kofera za puteve sina, raspremanje posle, davanje svog zaradjenog novca i sve to i kad joj je bilo dobro i kad nije jer svaki covek ima i poneku zdrastvenu tegobu.Plus vaspitavanje sinova sto se vidi u ekstra vaspitanom Novaku.Napustanje svog profesionalnog napredovanja i brige i sebi takodje je sigurno deo toga.Ova zena je veliki deo Novaka.Za mene je ona stub kao sto je jos mnogo zena majki nasih uspesnih ljudi.

    Podelite komentar

  • Iskreno

    7. jul 2023. | 11:42

    Divna žena..borac..pravi stub kuće..

    Podelite komentar

  • Zoran

    7. jul 2023. | 15:49

    E poštovani svete ovo je prava žena majka supruga.Srdjan Djoković je imao sreće da je upozna i stvori porodicu sa njom.Dijana svaka čast!👏👏👏

    Podelite komentar