• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Karla Bruni: Bežala od kidnapovanja, zavela pastorka, pa postala prva dama Francuske

Vreme čitanja: oko 3 min.

Životna priča i buran život supruge bivšeg predsednika

  • 0
Karla Carla Bruni Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Karla Bruni Sarkozi (55) je rođena u Torinu, ali pošto ima i francusko državljanstvo, ona se vodi i kao francuska pevačica i manekenka italijanskog porekla.

To i ne treba da čudi pošto dolazi iz muzičke porodice: otac joj je klasični kompozitor, a majka koncertni pijanista. Ima sestru Valeriju koja je filmska rediteljka i brata koji je pre nekoliko godina preminuo od posledica HIV-a.

Iako nosi prezime oca Alberta Brunija, Karla je priznala za jedan časopis da je njen biološki otac zapravo Mauricio Remert, klasični gitarista.

On je upoznao njenu majku Marisu na koncertu u Torinu kada je imao 19 godina, a afera među njima trajala je šest godina. Po ocu ima polusestru Konsuelo.

Preselila se u Francusku sa roditeljima kada je imala sedam godina da bi izbegla pretnju kidnapovanja od strane Crvenih brigada komunističke terorističke grupe koja je bila aktivna u Italiji 70-ih i 80-ih. U Lozani je pohađala srednju školu i živela je u internatu, a posle se vratila u Pariz da studira umetnost i arhitekturu. Međutim napustila je školu sa 19 godina da bi postala model.

Modne piste i muzička karijera

Bila je jedna od najplaćenijih manekenki svog doba, a koliko je bila uspešna i tražena tokom 90-ih godina govori i činjenica da je zabeležena njena godišnja zarada od 7.5 miliona dolara. Iako joj je manekenstvo dobro išlo, napustila ga je da bi počela muzičku karijeru.

Prvi album je objavila 2003. godine i on je proveo 34 nedelje u prvih 10 na francuskoj listi albuma.

Interesantno je da ju je Nelson Mandela "angažovao" da mu peva na 91. rođendanu.

Tokom karijere je prodala pet miliona albuma.

Više brakova

Interesantna je njena ljubavna priča. Pričalo se da je bila u vezi sa Mikom Džegerom, ali jedna od prvih veza koja je zaintrigirala medije jeste sa Žan Polom Entovenom (73). Naime, ona je devedesetih bila u vezi sa ovim filozofom. Veza međutim, nije potrajala, jer se lepotica zaljubila u drugog i to - u pastorka, odnosno Rafaela Entovena!

U vreme kada su se upoznali, on je bio u braku sa Džastin Levi, međutim ubrzo ju je ostavio kako bi uplovio u vezu sa manekenkom i dobili su sina Aurelija. Posle nekoliko godina su se rastali jer su "više bili prijatelji, nego ljubavnici", ali su ostali u dobrim odnosima, piše "Wikipedia".

Ubrzo, posle par meseci od raskida upoznala je Nikolu Sarkozija, budućeg predsednika Francuske, sa kojim je posle kratke romanse stupila u brak. Venčali su se u Jelisejskoj palati. Njoj je zvanično bio prvi brak, a njemu treći, a u njemu su dobili ćerku Đuliju.

Tužbe i tužbe

Uoči državne posete Velikoj Britaniji, jedna aukcijska kuća objavila je njenu golu fotogafiju snimljenu tokom karijere modela. Fotografija je prodata za 91.000 dolara.

Još jedna kontroverza bila je upotreba popularne fotografije francuskog predsednika i nje u štampanoj reklami avionskog prevoznika Rajanera. Par je dobio odštetu od francuskog suda koju su donirali Les Restos du Coeur, organizaciji koja obezbeđuje obroke beskućnicima.

U decembru 2008. Bruni je tužila proizvođače torbe na kojoj se nalazi goli snimak snimljen tokom njene mladosti. Dizajner odeće Pardon proizveo je 10.000 torbi ukrašenih golišavom fotografijom snimljenom 1993. godine, na kojoj se vidi Bruni kako zuri u kameru sa prekrštenim rukama koje joj prekrivaju međunožje.

Krajem avgusta 2010, iranski državni dnevni list Kaihan nazvao je Bruni "prostitutkom" nakon što je osudila kaznu kamenovanja protiv Sakineh Mohamadi Ashtiani u otvorenom pismu. List je kasnije pozvao da se ona ubije zbog podrške Sakineh Aštiani i zbog moralne korupcije i njenog vanbračnog života.

Bogata naslednica

Karla je naslednica bogatstva koje je stvorila italijanska kompanija za proizvodnju guma, a koju je osnovao njen deda po ocu. Zanimljivo je da je ta kompanija 70-ih godina prošlog veka prodata Pireliju.

Pre nekoliko godina je osnovala Fondaciju Karla Bruni-Sarkozi za filantropske napore. Tri godine kasnije je izjavila da podržava istopolne brakove i usvajanje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žena Siniše Mihajlovića blistala na ćerkinom venčanju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona