• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rejčel Vajs: Glumica koja nije verovala u brak dok je nije zaveo Džejms Bond

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanska umetnica koja je osvojila srce Danijela Krejga zbog jedne uloge morala je da nauči srpski jezik

  • 0
Rachel Weisz Foto: Todd Williamson/JanuaryImages / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rejčel Hana Vajz (53) je britanska glumica i model.

Njen otac bio je mađarsko-jevrejski mašinski inženjer, dok je majka bila psihoterapeut poreklom iz Beča. Njena porodica je pre izbijanja Drugog svetskog rata izbegla u Veliku Britaniju, gde je Rejčel i rođena. Udajom za njenog oca, majka je iz katoličanstva prešla u judaizam, pa su i ona i sestra Mini tako odgajane.

Sa 14 godina uplovila je u svet manekenstva, a 1984. godine privukla je pažnju javnosti kad je odbila da glumi u filmu "Kralj David" sa Ričardom Girom.

Na Kembridžu je diplomirala engleski jezik. Pojavljivala se u nekoliko studentskih predstava, a grupa koju je osnovala osvojila je nagradu za predstavu na Edinburškom festivalu 1991. godine.

Na filmu je debitovala malom ulogom u hororu "Mašina smrti". Američkoj publici postala je poznatija ulogom u letnjem blokbasteru Mumija. Njena prva velika filmska uloga bila je u „Lančanoj reakciji“ u kojem je glumila zajedno sa Kijanuom Rivsom i Morganom Frimanom. Za ulogu aktivistkinje u trileru "Brižni baštovan", osvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicu, piše "The Famous People".

Na kraju prve decenije 21. veka pojavila se u "Doušniku", filmu koji je sniman u Bosni i koji je nastao po istinitoj priči  o trgovini ljudima. Za potrebe tog filma učila je srpski jezik kako bi mogla da komunicira.

Vajs je pet godina bila verena za reditelja Darena Aronofskog sa kojim ima sina. Zbog njega se preselila u Njujork, a živeli su na Menhentnu. Međutim, mnogi sumnjaju da je razlog ponovni spoj sa Danijelom Krejgom posle nekoliko godina.

Naime, oni su se upoznali 1994. godine kada su igrali u jednoj predstavi u Londonu, ali su im se putevi razišli. Ona je potom ušla u vezu sa Darenom, a on se venčao koleginicom Fionom Ludon sa kojom je dobio ćerku.

Samo par meseci posle raskida veridbe, ona je uplovila u vezu sa popularnim likom iz filma o Džejmsu Bondu, a on je zbog njihove veze raskinuo veridbu i venčali su se naredne godine. Iako nije sebe videla u braku, Danijel ju je ubedio da treba da se venčaju. Obavili su to u prisustvu četvoro ljudi, između ostalog i njihove dece.

Posle sedam godina potvrdili su da su dobili ćerku kojoj nisu otkrili ime.

Rejčel je svojevremeno bila na naslovnici prestižnog magazina "Vogue", bila je muza modnom dizajneru Narcisu Rodrigezu, a imenovana je za globalnog ambasadora jednog kozmetičkog brenda.

Osnovala je pozorišnu kompaniju, a i pokrovitelj je zvanične dobrotvorne organizacije Kraljevskog koledža radiologa.

Američka državljanka je postala 2011. godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena Buhač Radojčić: Upoznajte pravu Daru iz Jasenovca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona