• 4

Vreme čitanja: oko 5 min.

Fenomen zvani Dženifer Lopez: Šta je sve stalo u 54 godine žene koja i dalje fascinira

Vreme čitanja: oko 5 min.

  • 4
Džulija Roberts, Dženifer Lopez Foto: Shutterstock

Planetarno poznata Dženifer Lopez danas proslavlja 54. rođendan.

Ova rođena Amerikanka počela je karijeru kao plesačica, te je i postala pojam plesa, ali njena profesija postali su i gluma i pevanje. Prepoznatljiva po latino lepoti, postala je simbol atraktivne žene koja se ponosi svojim oblunama, a i danas fascinira svoji izgledom i prepoznatljivim stilom. Njen privatni život uvek je svetska vest, a paparaci je prate od odlaska u kupovinu do crvenog tepiha. Ona je istovremeno i dama i "Dženi iz bloka". U čemu je fenomen Dženifer Lopez?

Šta je sve stalo u dosadašnje godine života žene čije se bogatsvo procenjuje na oko 400 miliona dolara i koja je 56.  najplaćenija slavna ličnost na svetu, prema Forbsu, kako prenosi "Nytimes.com"?

Muzika u venama

Odrastanje u tipično portorikanskom domaćinstvu, u kome je bilo „mnogo muzike“, ostavilo je dubok trag na Dženifer Lopez. I ona i njene dve sestre su pevale, plesale i izvodile sopstvene predstave za porodične događaje. Dženifer je od malih nogu želela da bude zabavljač, još kao tinejdžerka je naučila flamenko, džez i balet.

Džej Lo Foto: Shutterstock

Posle srednje škole imala je honorarni posao sekretara u advokatskoj firmi i studirala je biznis na Baruh koledžu u Njujorku jedan semestar. Sa 18 godina upisala se kao redovni student na Menhetnu Phil Black Dance Studio, gde je već pohađala noćne časove džeza i stepa. Njeni roditelji su bili nezadovoljni njenom odlukom da napusti koledž i nastavi plesnu karijeru, nisu čak ni pričali sa njom . Tad se Lopez preselila na Menhetn, gde je spavala u kancelariji plesnog studija prvih nekoliko meseci, beleži "Wikipedia.org".

Sa muzičkom revijalnom emisijom Zlatni mjuzikli na Brodveju Lopezov 1989. godine je provela pet meseci na turneji po Evropi i to je bio njen prvi profesionalni posao. Posle toga putuje po Japanu četiri meseca kao član hora. S povratkom u SAD angažovana je kao rezervna plesačica za "Nev Kids on the Block" izvođenje „Games” na dodeli American Music Avards. Slede putovanaj širom Amerike sa regionalnim produkcijama mjuzikla Jesus Christ Superstar i Oklahoma.

Izgleda da je upravo muzika zaslužna za njeno vedro raspoloženje, za odličnu formu i duh koji ne miruje.

Prvi album i prvi film

Godina 1999. posebno je urezana u njenu biografiju. Tad je objavljen njen debitantski album "On the 6"i našao se među top 10 Bilborda 200. Latino-pop pesma "No Me Ames" sa albuma, na španskom jeziku, koju izvodi sa Markom Entonijem najavila je veliku ljubav, koju će krunisati brakom.

"No Me Ames" hit bio je nominovan za Latin Gremi u kategorijama „Najbolji duet“ i „Najbolji video-spot“.

Biografski film "Selena" dobeo joj je prvu filmsku ulogu 1997. godine. Osvojila je ALMA nagradu za najbolju glumicu, a sve to bio je uvod ua filmove „Izvan vidokruga“, „Neplanirano venčanje“, „Sobarica sa Menhetna“, „Hoćemo se", „Plan B“... Džej Lo postaje multitalentovana koja uspeva da realizuje sve svoje Božje darove.

Procenjuje se da je do danas širim sveta prodala 55 miliona nosača zvuka. "Bilbord" ju je stavio na 27. mesto najuspešnijih pokretača u toku 2000-ih.

Čini se da svestranija ličnost nije mogla biti u žirija šoua "American Idol" i da talentima daje dragocene savete, potvrđene na sopstvenom primeru.

Žena koja je osigurala zadnjicu 

Svetski hit je bila vest da je Dženifer Lopez osigurala svoju zadnjicu na 27 miliona dolara. Mnogima je bilo jasno i zašto, a vest je pratila i informacija da za svaki minut pojavljivanja svojih nogu u reklami traži milion dolara.

Džej Lo u "versače" haljini: Ko je koga proslavio

Zelena "versače" haljina koju je Džej Lo nosila na 42. dodeli Gremi nagrada 2000. godine, iznedrila je "Google" pretragu slika. Ipak, kako piše "Vogue", ona nije bila prva slavna ličnost koja je nosila čuvenu haljinu. To je učinila sajsica Džeri Halvel, na dodeli NRJ muzičkih nagrada u Francuskoj mesec dana ranije, ali Dženifer Lopez je od ove haljine napravila mnodnu istoriju.

Kraljica uličnog stila

Nije potreban crveni tepih da bi ova žena zablistala. Ona to čini svakoga dana, a njene odevne kombinacije su kao sa modne revije. Ona je kraljica urbanog stila, u kome se pronalate i mnogo mlađe žene od nje. Krohevi pantalona koje ona ponese, haljine koje su i široke i duge... sve to kada primi Džej Lo začin postaje svetski hit.

Jedina žena u SAD koja ima film i album broj jedan

Godine 2001. godine njen film "The Vedding Planner" i drugi album "J.Lo" debitovali su na prvom mestu iste nedelje. I dalje drži taj rekord.

Ljubavni život

Žena takvog izgleda i uspeha nesumljivo privlači muškarce, a posebno je interesovanje javnosti za njen ljubavni život. Njena prva javna ljubavna veza bila je sa muzičkim producentom i izvođačem Šon Kombsom, poznatim kao i Didi.

Brakovi sa Ohanjem Noom (1997-1998) i Krisom Džadom (1997-1998) nisu bili toliko zanimljivi koliko jedna veridba. Svet je s posebnom pažnjom ispratio veridbu sa glumcem Benom Aflekom. Nakon što je bio glumac u njenom čuvenom spotu za pesmu „Jenny from the Block“ činilo se da kraja ljubavi nema. Ali kraj je došao - na određeno vreme.

Udaja 2004. godine za muzičkog saradnika Marka Entonija bila je svetska novost. Jedini čovek sa kojim je čuvena Djej Lo dobila decu, blizance, 2008. godine, sina Maksimilijana i kćerku Emu, bio je tema svestkih medija. Ipak, posle decenije, brak je završen.

I kada se činilo da je penzionisani bejzbol igrač Aleks Rodrigez, sa kojim se verila, čovek njenog života, svet je uzdrmala vest - Džej Lo se pomirila sa Benom Aflekom. Benifer, kako je nazvala ljubav ovo dvoje ljudi, posle Branđeline (razvoda Breda Pita i Anđeline Džoli) je postao fenomen.

Venčanje kome se niko nije nadao 

Nakon ljubavnog kraha para za koji je "navijao" ceo svet, 2022. godine kao grom iz vedra nema stigla je informacija da se Dženifer Lopez udaje za Bena Afleka. Venčali su se u Las Vegasu, 20 godina nakon raskida veridbe.

Par danas uživa u ljubavi, a znajući dinamiku dešavanja latino dive, svet budno prati svaki njihov korak.

(Ona,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svi su šokirani kako njeno lice izgleda, ne koristi botoks, ali ima savet: Džej Lo bez trunke šminke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Sabina

    24. jul 2023. | 09:36

    Dosta toga je stalo u nju!!

    Podelite komentar

  • He he

    24. jul 2023. | 09:16

    Da je okopavala maline po Arilju, u 25 bi vec izgledala, kao sa ima 50… nije se dva puta oznojila od pravog posla.

    Podelite komentar

  • Re

    24. jul 2023. | 12:10

    Nikad mi nije bilo jasno kako ovaj narod nema smisla za estetiku. Odnosno kako se prosečan izgled proglašava za savršenstvo.

    Podelite komentar