• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Prodorne plave oči i zavodljiv glas: Elizabet Harli je na jednom crvenom tepihu osvojila Holivud

Vreme čitanja: oko 4 min.

Na malom ekranu, Harline nezaboravne uloge stigle su mnogo kasnije u njenoj karijeri

  • 0
Elizabeth Hurley Elizabet Harli; Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Elizabet Harli je engleski model i glumica koja je glumila u filmovima kao što su "Austin Powers: International Man of Mystery" (1997), "EDtv" (1999) i "Bedazzled" (2000). Sredinom 1990-ih postala je poznato lice kampanja za lepotu "Estee Lauder", ali je njena dugogodišnja veza sa kolegom engleskim glumcem Hjuom Grantom doprinela njenom probijanju u svet zapaženih holivudskih glumica.

Ona je najprepoznatljivija po svojim izrazito plavim očima, zavodljivom glasu, mladalačkom izgledu i uvek kao izvajanom telu.

Osvojila je filmsko platno i TV ekrane

Elizabet Džejn Hurli je rođena 10. juna 1965. godine u Bejsingstouku, Hempšir, Engleska. Bila je srednje dete učiteljice Anđele Meri i vojnog majora Roja Leonarda.

Kao mlada devojka, uzimala je časove baleta u nadi da će postati profesionalac, ali je u tinejdžerskim godinama bila ometena pank-rok muzičkom scenom. Kasnije je izbačena zbog loših ocena i na neko vreme je uronila u hipi kulturu.

Njen filmski debi bio je u antologiji "Aria" (1987). Ubrzo nakon toga, pojavila se u akcionoj drami "Passenger 57" (1992) koju je vodio Vesli Snajps, ali najviše je oduševila kao špijunka u "Austin Powers: International Man of Mystery" (1997). Dve godine kasnije pojavila se u "EDtv" (1999), kao i u komediji "Bedazzled" (2000), u kojoj je igrala Đavolicu, pored Brendana Frejzera.


Na malom ekranu, Harline nezaboravne uloge stigle su mnogo kasnije u njenoj karijeri. Godine 2011. pridružila se glumačkoj ekipi serije "Tračara" tokom pete sezone kao medijski mogul Dajana Pejn, a od 2015. preuzela je ulogu kraljice Helene u "The Royals", izmišljenoj priči o modernoj kraljevskoj porodici u Londonu.

Veza sa Hjuom Grantom i TA haljina

Hurli je bila u vezi sa Hjuom Grantom 13 godina, a prijateljski su se razišli 2000.

Nakon što je nosila "versače" haljinu na premijeri filma "Četiri venčanja i sahrana" 1994. godine, šetajući se crvenim tepihom sa dečkom Hju Grantom, Elizabet je preko noći od relativno nepoznate glumice postala glavno lice svih tabloida. Ovaj trenutak je ovekovečen u istoriji mode.

Nakon toga, haljina sa zihernadlama obeležila je ne samo njen uspon do međunarodne slave, već početak doživotne saradnje glumice i italijanske modne kuće. Elizabet nije ni sanjala da će se o haljini pričati i dve decenije kasnije i da će baš ta haljina dobiti svoju stranicu na "Vikipediji".

Svojom pojavom izmestila je film i Hjua Granta u sasvim drugi plan. Elizabet je oduševila sve prisutne jer je haljinu nosila sa takvim samopouzdanjem i elegancijom, a kratki bob joj je dao dozu neobaveznog glamura. Ova haljina je bila poslednja koja je ostavljena za pres pozajmljivanja, a Din Aslet, koji je odobrio da je Elizabet ponese, sebe danas naziva "čovekom koji je obukao Liz Harli u TU haljinu".

Tajna mladolikosti

Hurli je radila na brojnim reklamnim i modnim kampanjama za poznate brendove i tri puta je krasila naslovnicu britanskog "Voga". Međutim, njena najistaknutija kampanja počela je sredinom 1990-ih kao zaštitno lice "Estee Lauder", za koju se prijavila sa 29 godina.

Kako piše "Brightside", Elizabet svoj dan započinje pozitivnim stavom i to je jedna od stvari koja joj, kako tvrdi, pomaže da izgleda dobro.

- Svi dobijamo užasne udarce u životu, svi mi - kaže glumica i dodaje:

- Neki ljudi moraju da se nose sa strašnim stvarima. Gledate neke ljude i oni jednostavno uspevaju da zadrže pozitivan stav. Uzdižu se iznad problema, a drugi se naljute. Po mom mišljenju, da bi zablistao, moraš da odbaciš puno stvari i kreneš dalje sa životom. Moj savet je: "Budite ljubazni koliko god možete prema svima".

Kada je u pitanju nega kože, Elizabet kaže da se najviše fokusira na hidrataciju.

- Jedina stvar koju obožavam je hidratantna krema, i to mnogo nje. Lice hidriram oko šest puta dnevno, a vrat oko 10 puta - otkriva ona.

Inače, Elizabet vodi računa i o noćnoj negi lica.

- Moj najdraži proizvod od svih uvek je bio noćni serum koji sam dobila 1995. godine, i od tada ga religiozno koristim dvaput dnevno - dodala je.

Harli pripisuje svoj mladalački izgled tome što je više od dve decenije bila deo kozmetičke kompanije.

- U rukama sam imala arsenal besplatnih kozmetičkih proizvoda koje mogu da koristim od bilo koje kompanije "Estee Lauder". Nemam izgovora za zanemarivanje nege kože i šminke, pa sam to iskoristila. Preporučujem ženama da hidriraju i brinu o svojoj koži - to je neverovatno važno - rekla je u intervjuu za "Red Online".

Porodični život

Ona je nakratko izlazila sa biznismenom Stivom Bingom 2001. godine i sa njim je dobila dete - Demijena Čarlsa Harlija. Demijenov kum je Hju Grant.

Godine 2002. započela je vezu sa tekstilnim biznismenom Arunom Najarom i udala se za njega 2007. u engleskom zamku. Međutim, par se ubrzo rastao nekoliko godina kasnije i razveo 2011. Iste godine ona je bila nakratko verena za bivšeg australijskog igrača kriketa Šejna Vorna, ali je do 2013. par odlučio da prekine vezu.

- Kao samohranoj majci, moja životna misija bila je da budem najbolji mogući roditelj. Želela sam da uvek budem tu za Demijana, da ga budim ujutro i da budem uz njega uveče. Nikada nisam odlazila uveče, osim ako moja majka ili sestra nisu bile tamo da "čuvaju tvrđavu". Imala sam pomoć, ali ga ipak nisam ostavila samog - kaže glumica u razgovoru za "Times".

Kao bliska prijateljica Dejvida i Viktorije Bekam, Harli je kuma njihovim sinovima, Bruklinu i Romeu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hju se ofucao, a Elizabet blista: Bivša devojka holivudske zvezde u 52. godini izgleda kao zmaj!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona