• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispovest žene (51) koja se zbog stresa na poslu preselila na Karibe: "Živela sam san, a plakala"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sigurno ste, pod pod pritiskom svakodnevnog života, više puta rekli: "Ostaviću sve i odseliti se na egzotičnu destinaciju". E, pa ova žena je imala hrabrosti da to i uradi

  • 2

Ket Bajls je uspela ono što svaka žena 21. veka sanja - da stvori uspešnu karijeru do ranih četrdesetih. Kao direktorka komunikacija postigla je mnogo: imala je ključnu ulogu u razvoju Svetskog kupa za beskućnike - godišnjeg turnira koji podržava 250.000 beskućnika, sarađivala je sa Kolinom Farelom i Erikom Kantonom, bila je izvršni producent "Kicking it", dokumentarca o takmičenju, koji je prikazan na "Sundance" filmskom festivalu...

Jednostavno rečeno - živela je san. A onda bi vikendom, iscrpljena, šetala oko jezera u blizini svoje kuće i plakala.

- Osetila sam se iscrpljeno, pa depresivno i na kraju prazno. Znala sam da moram da odem - govorila je Ket.

Kolege sa posla su, navodi, bile šokirane, ali je njenoj porodici laknulo.

- Prvo sam provela tri meseca u krevetu, ne radeći ništa. Odmorila sam se i oporavila od stresa i adrenalina. Potom sam krenula na treninge i kurseve za samorazvoj, a sa poslednjim novcem uplatila sam odmor na Karibima u trajanju od deset dana. Plivala sam svaki dan, priroda me je oživela - objašnjava Bajlsova.

Život isočetka

Plan koji se sastojao od odmora sa određenim rokom trajanja, vrlo brzo se razvio u poslovnu ideju koja je promenila život ove žene za 180 stepeni.

- Smislila sam da otvorim svoje lečilište na ostrvu, jer je mene prvu magično izlečilo, stoga sam želela da podelim tu magiju i sa drugima. Iako nisam imala mnogo iskustva, rekla sam sebi "ako si mogla da vodiš svetske ivente, možeš i ovo" - ističe.

I tako je i bilo. Ket je otišla u Veliku Britaniju, iznajmila svoj stan i vratila se na Antigvu, gde je prvo počela da radi kao trener.

A potom joj se na ostrvu iz snova desila ljubav iz snova - u aprilu 2014. upoznala je svog sadašnjeg muža Trevora.

- Upoznali smo se na jedrenju, on je turistički vodič. Imali smo prazničnu romansu koja se vrlo brzo razvila, a ove godine smo se i venčali.

Susret sa izazovima

No, "život iz snova", priznaje Ket, nije prošao bez izazova. Kad se prvi put preselila, tuširala se kantom hladne vode, drugi dan je nagazila na insekte, ali sad se već navikla da joj se gušteri skrivaju iza televizora, a slepi miševi spavaju na krovu.

- Probudim se sa izlaskom sunca i idem na plažu sa svojim psom, kupam se u moru i gledam svetlost koja nailazi preko brda. Doručkujem i obavljam svoje trenerske pozive, PR ili pišem do ručka. Radim sa klijentima iz Britanije, Amerike, Kanade, Australije, Evrope. Potom se vratim u okean da se rashladim - navodi.

Ket nas savetuje da utišamo buku spoljnog sveta, makar tako što ćemo svoj prostor i vreme posvetiti sadašnjem trenutku - isključujući sve društvene mreže i tehnološke gedžete.

- Da mi je neko rekao pre pet godina da će ovo biti moj život, pomisila bih da je lud! Ali svako može da ide mojim koracima, samo ako ima hrabrosti - govori ova smela žena, a prenosi "Metro".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita Tamaru Dragičević

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • SRBIN

    9. septembar 2023. | 09:51

    SVAKA CAST DRABRA ZENO SAMO NAPRED MALO JE TAKVIH ZENA..DANAS ..

    Podelite komentar

  • ТоХ

    9. septembar 2023. | 10:42

    Продаш све и одеш негде,лако је то кад имаш шта да продаш,а шта је са људима који немају шта да продају,не бринем ја за те који имају...

    Podelite komentar