• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana dm ženska trka pod sloganom "Ja to mogu": Pobedu je odnela članica atletske reprezentacije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova manifestacija promoviše impakt koji fizička aktivnost vrši na zdravlje, posebno trčanje i hodanje, žensku ujedinjenost i motivaciju, kao i da svaka žena "to može"

  • 0

Danas je, u prepodnevnim časovima na Adi održana tradicionalna dm ženska trka u organizaciji "Beogradskog maratona", pod sloganom "Ja to mogu".

Više od 2000 žena okupilo se kako bi zajedno prepešačile ili istrčale krug oko Ade, u razdaljini od 7,7 kilometara, a ekipa Ona.rs portala bila je na licu mesta i ispratila je ovo nadahnuće od događaja koji glorifikuje snagu žene - bilo da je ona profesionalni ili rekreativni sportista, majka, trudnica ili osoba sa invaliditetom.

Svaka žena može da ostvari ono što zamisli, što je i poruka ovogodišnjeg slogana. Imali smo priliku da porazgovaramo sa damama koje su bile glavni deo ovog organizacionog procesa, a one su nam skrenule pažnju na neke zaista inspirativne stvari.

- Izuzetno smo ponosni na ovu trku jer ona nosi jaku poruku, a to je da je fizička aktivnost važna za zdravlje ženske populacije i da želimo da utičemo na dame da im ova trka bude aktivnost na kojoj će ostvariti prve trkačke korake, a onda sebi postaviti neke nove ciljeve i spremiti se, već na proleće, možda za beogradski polumaraton ili maraton - rekla je organizatorka Milica Bajković.

Milica ističe da, "kad se kaže reč zdravlje, misli se kako na fizičko tako i na mentalno zdravlje", kao i da ključ leži u prevenciji, jer "trčanje i hodanje su put ka dugom i srećnom životu".

- Treću godinu zaredom podržavamo manifesticiju koja promoviše zdraviji način života i osnaživanje žena. Ženska energija je posebna, posebno kad se okupi ovoliki broj njih. Drago mi je da su pored brojnih obaveza koje ih čekaju izdvojile vreme i došle ovde sa mamama, bakama, prijateljicama i obišle krug oko Ade. Ova trka je više od obične trke - ona je podrška ženskom zdravlju, inkluziji i sportu - istakla je resorna menadžerka marketinga i komunikacija "dm-a" za Srbiju i Makedoniju Svetlana Jovanović Mitić.

Na cilj je prva izbila mlada Tomašević Milica i tako odnela titulu pobednice, a mene je zanimalo šta za nju predstavlja ova trka i slogan "Ja to mogu", kao i da li se inače bavi sportom s obzirom na odličnu formu i predanost koju je pokazala tokom trke.

Trka Ada Foto: Mileta Mirčetić

- Ova trka je za mene jako značajna zato što sam prvi put trčala pre dve godine i tada iskreno nisam bila u nekoj formi, tako da mi je vrlo drago da sam se vratila i osvojila prvo mesto. Prezadovoljna sam plasmanom. Pohvalila bih organizaciju koja je na samom vrhu, prelepa je manifestacija i čestitam ostalim devojkama -  rekla je za ekipu portala Ona.rs.

Milica, koja je inače profesionalna atletičarka, članica atletskog kluba "Crvena zvezda" i naše atletske reprezentacije, navodi "da je neverovatan osećaj odneti pobedu i trčati ulicama svog grada".

Ceo događaj, kao i još zanimljivih izjava takmičarki, možete ispratiti u našem videu koji se nalazi na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako izgleda trening na Adi veslačice Jovane Arsić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona