• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elizabet Debicki tumači princezu Dajanu u seriji "Kruna" , a i sama je oličenje prefinjenosti višeg staleža

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena kojoj je porodična tradicija "nametala" balet kao profesiju, odlučila je da prati svoje snove i pođe putem glume

  • 0
Elizabeth Debicki Foto: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elizabet Debicki je australijska glumica porculanskog tena, oštrih crta lica i prodornih plavih očiju. Na prvi pogled, ona deluje toliko poznato. Za verne fanove princeze Dajane, pogled na mladu zvezdu u usponu deluje kao priviđenje.

A, ukoliko je gledate na malim ekranima u seriji "Kruna", njena gestikulacija, mimika, akcenat i glas još više dočaravaju sliku onoga što je činilo princezu Dajanu tako posebnom.

Sama Elizabet je odrasla u porodici profesionalnih, uglednih igrača baleta - naime, njeni majka i otac su se upoznali upravo na sceni, dok su plesali zajedno. Nije iznenađujuće da, čim je prohodala, Debicki je obula baletanke i pošla putem ovog uvaženog zanimanja.

Međutim, tinejdžerske godine su joj donele drugačija interesovanja i na kraju je diplomirala glumu i dobila nagradu za najbolju u klasi, a samo godinu dana kasnije probila se u svojoj prvoj ulozi u filmu "A few best man", mada ju je javnost zapamtila u "Velikom Getsbiju".

Pre nego što je debitovala u seriji "Kruna", istakla se u filmu "Widows", Marvelovim adaptacijama "Guardians of the Galaxy", kao i u Novelovom remek-delu "Tenet" i "Night Manager", prenosi "Wikipedia".

- Kad je prava strast u pitanju, to je skoro kao potreba. Kad sam bila dete, okolina mi je često bila dosadna, pa sam se pretvarala da sam druga osoba. Čim završim jednu stvar, pitam se šta bi to moglo biti sledeće. Što sam starija i što više iskustva imam, postaje očiglednije da je prava snaga govoriti svojim glasom. Strašno je i prelepo biti autentično svoj - rekla je Elizabet, a prenosi "IMDB".

Elizabet je nominovana za Emija i Zlatnog globusa čak pet puta, zahvaljujući svojoj maherskoj glumi u "Kruni", a mi se radujemo da vidimo kakve će nam lepe projekte doneti u budućnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita, Viktor Savić odgovara: "Ne bih igrao u projektu koji ide na štetu svog naroda i istorije"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona