• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žene, poslušajte Milenu Dravić i Duška Radovića - pronađite kavaljera, napravite da vam život bude premijera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milena je ovaj monolog izvela maestralno, možda jer je najbolje razumela šta znači imati jednog dasu pored sebe

  • 0
Milena Dravić Dragan Nikolić Printskrin: Youtube/Davor Pavlovic

Milena Dravić se u večnost srpskog glumišta upisala svojim umećem, lepotom i istinom koju je živela. Njena ljubav sa Draganom Nikolićem stvorena je za romane engleske književnosti iz 18. veka, ali danas nećemo govoriti o njenoj biografiji, već o onome što nam je davno velikan Duško Radović poručio svojim perom, a ona maestralno prenela na male i velike ekrane.

Da zaslužujemo dasu, kavaljera. Da živimo život kao premijeru - makar na momenat. Da nam dani ne budu obojeni svakodnevicom. Da nam se godine ne stope, da odemo sa ovog ringišpila, zvanog život, voljene kao što je to bila Milena.

- Ja ne znam kako vi, ali ja volim kavaljere, galantne tipove, dase, lafove. To su pravi muškarci. Ako ti taj priredi samo jedan dan, samo jedan provod, pa to vredi više nego pola nekog vašljivog života. Evo ako ja pogledam ceo svoj život, to je samo nekoliko senzacija, sve ostalo je luk i voda. Ja u život, naravno, ne računam ono što spavam, što radim, pa svakog dana jedno isto, ne znaš ni koji je dan, ni koja godina. Gledaj da ti se desi, nešto onako, neka premijera. A to jednoj ženi može da priredi samo galantan tip - onaj koji ne žali ni sebe, ni vreme, a ni pare. Istina, takvi su retki, ali za žene mnogo znače.

Milena je ovaj monolog izvela maestralno, možda jer je najbolje razumela šta znači imati jednog dasu pored sebe. U privatnom životu je govorila da nismo dame ako nam sirovina kaže da smo lepe, već ako džentlmen zaćuti pred nama.

Ona je imala tu sreću da je kroz život prati čovek mangupskog osmeha i manira kavaljera, a svakoj od nas želim isto.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li supružnici treba podeliti imovinu nakon razvoda: Šta kažu Beograđani?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona